preukusno!
STARI RECEPT ZA ČUVENU BUNJEVAČKU TARANU: Samo 2 SASTOJKA koja svi imate i napravićete samo takav SPECIJALITET
Ukoliko ne znate šta danas za ručak, bunjevačka tarana je odlično rešenje
Nekada su majke i bake pravile najukusnija jela is latkiše od jednostavnih i osnovnih namirnica. Tarana se pravi od samo dva sastojka i odlična je i u slanim i slatkim kombinacijama!
Sastojci:
- 4 jajeta
- 400 g oštrog brašna
Priprema:
U posudu sipajte oko 150 g brašna, pa dodajte jaja i sjedinite, a onda dodajte i preostalo brašno. Kratko mestite, samo toliko da se sastojci sjedine. Zatim dobijeno testo izrendajte, veličinu izaberite sami. Posoložite taranu na krpu i pospite brašno, pa ostavite da se suši nekih 24 časa. Par puta je protresite kako bi se ravnomerno sušila. Osušenu taranu čuvajte u krpenim vrećama, na suvom mestu.
Bonus video: Sastojak za pastu
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!