BOGOVSKI UKUSNO
NEMA KOJA DOMAĆICA NE ŽELI DA POSLUŽI OVO JELO GOSTIMA: Potpuno DRUAČIJE pripremljene LAZANJE, svi ih OBOŽAVAJU
Ovakve lazanje još niste probali, mnogo zanimljivije, i hiljadu puta ukusnije od običnih
"Bele" pileće lazanje sa spanaćem i krem sosom od belog sira, ovakav recept još niste probali, obožavaju ga i deca i odrasli, a možete ga služiti na bilo kojoj proslavi.
Svi znamo da je lazanja italijansko jelo, ali nam nekada treba odmora od tradicionalnog recepta. Ovaj recept je obrt kakav niste očekivali, a stvarno je hit kada želite da pozovete društvo na večeru ili nešto slično.
Sastojci za "bele" pileće lazanje:
- Testo za lazanje
- ½ šolje putera
- 1 luk, seckani
- 1 čen belog luka, mleven
- ½ šolje višenamenskog brašna
- 2 šolje pilećeg bujona
- 1 ½ šolje mleka
- 1 kašičica soli
- 4 šolje iseckanog mocarela sira, podeljeno
- 1 šolja rendanog parmezana, podeljena
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
- 2 šolje rikota sira
- 2 šolje na kockice seckano, kuvano pileće meso
- 2 pakovanja (10 unci) smrznutog seckanog spanaća, odmrznutog i oceđenog
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
Priprema:
- Zagrejte rernu na 175 stepeni C.
- Stavite veliku posudu sa blago posoljenom vodom da provri. Dodajte testo za lazanje i kuvajte 8 do 10 minuta ili dok ne bude al dente; ocediti i isprati hladnom vodom.
- U međuvremenu, rastopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri; umešajte luk i beli luk. Umutite brašno dok ne porumeni i luk ne omekša, oko 2 minuta. Dodajte pileći bujon, mleko i so; kuvajte, neprestano mešajući, 1 minut.
- Umešajte 2 šolje mocarele i 1/4 šolje parmezana dok se dobro ne sjedine. Začinite bosiljkom, origanom i crnim biberom; skloniti sa vatre i ostaviti na stranu.
- Raširite 1/3 mešavine sosa na dno posude za pečenje veličine 9k13 inča. Položite 3 rezance za lazanje, rikotu i piletinu. Preko piletine rasporedite 3 rezance za lazanje i stavite 1/3 mešavine sosa, spanać, preostale 2 šolje mocarele i 1/2 šolje parmezana. Poređajte preostale rezance preko sira i ravnomerno rasporedite preostali sos preko rezanaca. Pospite peršunom i preostalom 1/4 šolje parmezana.
- Pecite u zagrejanoj rerni 35 do 40 minuta.
Ako vam se i dalje jedu lazanje sa crvenim sosom, a ipak biste nešto drugačije, ovaj recept za vegeterijanske lazanje će vas oduševiti.
MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam:
(Espreso/ All recepies)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!