pravo sa sela
OVAKO SE PRAVI DOMAĆI SRPSKI JOGURT: Ovakvog ga do sad NISTE PROBALI, a trebaju vam samo TRI SASTOJKA (RECEPT)
Priprema napitka nikada nije bila jednostavnija
Svako ko je ikada bio van Srbije zna da je jogurt nešto posebno vezano za balkansko područje, i da niko u svetu nema ni sličan proizvod. Uglavnom se dodaje dosta šećera i služi se uz slatka jela.
Ako ste se ikada zapitali kako da napravite pravi seljački jogurt kao što su naši stari pili, odgovor je vrlo jednostavan, treba vam tri sastojka i manje od sat vremena da iskusite čari srpskog jogurta:
Sastojci:
2 l domaćeg mleka
1 čaša jogurta 3,2% mm
po ukusu soli
Priprema:
U domaće mleko koje je više toplo nego mlako stavite čašu punomasnog jogurta, soli po ukusu i dobro promešajte.
Sipajte u tegle i stavite u rernu na 70 stepeni 40 minuta.
Isključite rernu i tako ostavite da prenoći u rerni.
Sutradan izvadite, presipajte u neki sud i promešajte.
Najbolje je da se pravi od domaćeg mleka, a ne od kupovnog.
Sada imate svoj jogurt koji pijemo ceo svoj vek, a evo i za šta je sve dobar.
SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU:
(Espreso/ Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!