LIMUNANA SA OVM SASTOJKOM JE POSTALA PRAVI HIT: Osvežiće vas bolje od OBIČNE VODE, odlepićete za njom
Limunada, Foto: Emilija Jovanović

idealna

LIMUNANA SA OVM SASTOJKOM JE POSTALA PRAVI HIT: Osvežiće vas bolje od OBIČNE VODE, odlepićete za njom

Napomena: Ako želite dodatni ukus, možete eksperimentisati sa dodavanjem drugih voćnih sokova poput narandže ili maline. Takođe, možete podesiti količinu šećera po svom ukusu. Ako više volite manje slatku verziju, smanjite količinu šećera ili koristite prirodne zaslađivače kao što su med ili stevija

Objavljeno: 09:13h

Leto je stiglo, a sa njim i potreba za osvežavajućim pićima koji će nas hidrirati i osvežiti tokom vrućih dana. Jedno od najpopularnijih pića koje nam pruža preko potrebnu osvežavajuću notu je limunada. Ali zašto se zadovoljiti običnom limunadom kada možete dodati zanimljiv obrt? Ova mešavina limuna i nane pružiće vam ukusan napitak sa citrusnim osveženjem i aromom mente koji će sigurno zadovoljiti vaše nepce. Spremite se da uživate u osvežavajućem ukusu i rashladite se uz ovu jednostavnu, ali fantastičnu limunadu sa mentom.

Sastojci:

4-5 sveže ceđenih limuna

4 šolje hladne vode

½ šolje šećera (količinu možete podesiti po svom ukusu)

Kockice leda

Sveža nana (za dekoraciju, po želji)

Uputstvo:

Limun
foto: Printscreen/Youtube/CarnexWeb

1. Iscedite limun da dobijete svež sok. Preporučuje se upotreba svežeg limuna umesto gotovog soka kako bi se dobio bogatiji ukus.

2. U velikoj činiji pomešajte sveže ceđeni limunov sok, hladnu vodu i šećer. Sve sastojke dobro izmešajte dok se šećer potpuno ne rastvori.

3. Dodajte kockice leda u posudu sa limunovim sokom i vodom da ohladite piće.

4. Ponovo dobro izmešati sve sastojke da se limun i šećer ravnomerno rasporede.

5. Poslužite limunadu u čašama za piće. Po želji možete dodati nekoliko listića sveže nane za dodatnu svežinu i ukras.

Napomena: Ako želite dodatni ukus, možete eksperimentisati sa dodavanjem drugih voćnih sokova poput narandže ili maline. Takođe, možete podesiti količinu šećera po svom ukusu. Ako više volite manje slatku verziju, smanjite količinu šećera ili koristite prirodne zaslađivače kao što su med ili stevija.

01:07

ISEKLA JE LIMUN I POMEŠALA SA SOLJU: Godinama se STIDELA svoje kose, a onda je uz OVU smesu u tren rešila sve svoje probleme (KURIR TV)

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.