KADA BUDETE VIDELI KAKO SE PRAVILNO ČISTE VIŠNJE, ŠOKIRAĆETE SE: Niko od Srba nije znao ZA OVO (VIDEO)
Višnje, Foto: RINA

otkrivamo

KADA BUDETE VIDELI KAKO SE PRAVILNO ČISTE VIŠNJE, ŠOKIRAĆETE SE: Niko od Srba nije znao ZA OVO (VIDEO)

Preporučuje se vinska flaša jer ima uži otvor kako bi na njega mogli staviti voće, a da vam ne propadne unutra

Objavljeno: 08:09h

Svaki način čišćenja višanja zahteva vreme, čak i kada imate onu spravicu za vađenje koštica.

Pogledajte kako da na jednostavan način očistite višnje, a da one ostanu cele. Potrebna vam je čvršća slamčica ili žica od miksera. Višnje operite, skinite peteljke i kroz rupu na višnji uz pomoć slamčice ili drške od žice miksera istisnite koštice.

Pogledajte detaljno:

Preporučuje se vinska flaša jer ima uži otvor kako bi na njega mogli staviti voće, a da vam ne propadne unutra.

Stavite višnju ili trešnju na otvor i probodite je štapićem. Koštica će ostati u flaši, a vi ćete imati voćku spremnu za jelo ili pripremu kolača. Ovim načinom ćete olakšati pripremu poslastica, a nećete imati nered kakav inače ostaje nakon tog posla.

Sada kada ste ih očistili, možete da napravite ovaj slasan kolač sa višnjama:

Trešnje, Višnje, Voće
foto: RINA

Sastojci:

Pet jaja

300 g šećera

jedna kesica vanilin šećera

300 g brašna

200 ml jogurta

150 ml ulja

jedna kesica praška za pecivo

500 g višanja

30 g griza

Foto: pixabay.com

Starinski kolač sa višnjama.

Za posipanje:

prah šećer

Priprema

Mikserom umutimo jaja dok ne postanu penasta. Postepeno dodajemo šećer i vanilin šećer. Mutimo dok se šećer ne otopi i lepo sjedini.

Dodajemo postepeno jogurt i nastavljamo sa mućenjem. Zatim dodajemo ulje i mutimo još malo.

Smanjimo brzinu miksera na najmanje. Postepeno, kašiku po kašiku, dodajemo prosejano brašno. Na kraju dodamo prašak za pecivo i nastavimo još malo sa mućenjem dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grudvice.

Smesu sipamo već podmazan i brašnom posut pleh (39x25cm).

Višnje smo očistili od koštica i ocedili ih od viška tešnosti. Pospemo ih grizom i malo ih uvaljamo.

Tako pripremljene višnje poređati u pleh. Po neku višnju mozete utisnuti, a neke možete ostaviti po vrhu, sve zavisi kako želite da one budu u kolaču.

Kolač pečemo u vec zagrejanoj rerni na 180 C oko 30-35 minuta.

Seći na kocke i posuti prah šećerom.

07:50

NEKADA HRANA ZA SIROMAŠNE A DANAS ZA BOGATE: Zbog čega se kavijar, jedan od najluksuznijih delikatesa više ne proizvodi u Srbiji?

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.