OSVEŽAVA
OVAJ NAPITAK ĆE VAS OBORITI S NOGU: Svi ga kupujemo u RADNJAMA, a mnogo je bolji DOMAĆI, evo kako da ga spremite
Nema bolje stvari od kiselog mleka, sprema se vrlo jednostavno, ali je potrebno malo vremena
Za ovaj recept za osvežavajuće kiselo mleko, najbolje je koristiti što masnije obično mleko, još bolje je koristiti domaće mleko ako imate gde da ga nabavite, jer ona je i samo kiselo mleko gušće i pre će imati čvrstu teksturu kao ono iz prodavnice.
Ali čak i da vam kiselo mleko ispadne ređe, bitno je da je ukus pravi i da je tu. Za ovaj recept je korišćeno mleko sa 3,2 % mm, ali slobodno koristite gušće.
Evo kako se pravi domaće kiselo mleko:
Sastojci:
- 600 ml mleka sa 3,2 % mm
- 1 kašika kiselog mleka
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema:
- Mleko zagrejte na tihoj vatri toliko da postane toplo, na oko 33-35 stepeni.
- U odvojenoj posudi pomešajte pavlaku i kiselo mleko da dobijete ujednačenu teksturu. To dodajte zagrejanom mleku, dobro promašajte da se sjedini pa pokrijte plastičnom folijom.
- Stavite da stoji blizu izvora toplote. Ta posuda svakako treba da stoji na toplom, rezultat će biti bolji.
- Posle stavite u frižider da se potpuno ohladi.
Svaki recept za kiselo mleko traži stajanje preko noći ili punih 24 sata na sobnoj temepratrui ili na toplom!
Mlečni proizvodi su generalno dobri za ljudski organizam, evo kada bi trebalo da ih konzumirate.
(Espreso/ Milin kuvar)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!