Zdravo i ukusno
PRAVO SA BLISKOG ISTOKA U NAŠE TANJIRE: Potrebno je minimum TRUDA za maksimum UKUSA, idealno za VRELE letnje dane
Ako volite bećarac, obožavaćete Šakšuku, jer se mnogo manje krčka na šporetu
Poreklom sa bliskog istoka, jelo je lagano i puno povrća, pogodno za vrele letnje dane. Ima dovoljno proteina iz jaja, i svega ostalog đto vam je neophodno da nomralno funkcionišete tokom dana.
U pitanju je Šakšuka, a mi vam donosimo jedan od jednostavnijih recepata kako se ne boiste mnogo mučili u kuhinji tokom ovih vrućina. Evo kako se tradicionalno priprema:
Sastojci:
- 300 g roštiljske kobasice
- pet čenova belog luka
- pola ljute papričice
- kilogram paradajza
- četiri jaja
- kašičica mlevene paprike
- pola kašičice mlevene ljute paprike
- so, biber, ulje
Priprema:
U tiganju zagrejati malo ulja, pa propržiti sitno seckani beli luk i ljutu papričicu. Dodati kobasicu isečenu na kolutove, te pržiti nekoliko minuta. Potom ubaciti paradajz isečen na kockice, posoliti i pobiberiti, pa na umerenoj vatri krčkati još 20 minuta. Umešati slatku i ljutu mlevenu papriku, te pažljivo razbiti jaja (voditi računa da žumanca ostanu cela). Kuvati još pet minuta i poslužiti.
(Espreso/ Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!