PRAVO SA BLISKOG ISTOKA U NAŠE TANJIRE: Potrebno je minimum TRUDA za maksimum UKUSA, idealno za VRELE letnje dane
Šakšuka, Foto: printscreen/youtube/ KWOOWK

Zdravo i ukusno

PRAVO SA BLISKOG ISTOKA U NAŠE TANJIRE: Potrebno je minimum TRUDA za maksimum UKUSA, idealno za VRELE letnje dane

Ako volite bećarac, obožavaćete Šakšuku, jer se mnogo manje krčka na šporetu

Objavljeno: 13:06h

Poreklom sa bliskog istoka, jelo je lagano i puno povrća, pogodno za vrele letnje dane. Ima dovoljno proteina iz jaja, i svega ostalog đto vam je neophodno da nomralno funkcionišete tokom dana.

U pitanju je Šakšuka, a mi vam donosimo jedan od jednostavnijih recepata kako se ne boiste mnogo mučili u kuhinji tokom ovih vrućina. Evo kako se tradicionalno priprema:

Šakšuka
foto: Printscreen/Youtube/KWOOK

Sastojci:

  • 300 g roštiljske kobasice
  • pet čenova belog luka
  • pola ljute papričice
  • kilogram paradajza
  • četiri jaja
  • kašičica mlevene paprike
  • pola kašičice mlevene ljute paprike
  • so, biber, ulje
Šakšuka
foto: Printscreen/Youtube/KWOOK

Priprema:

U tiganju zagrejati malo ulja, pa propržiti sitno seckani beli luk i ljutu papričicu. Dodati kobasicu isečenu na kolutove, te pržiti nekoliko minuta. Potom ubaciti paradajz isečen na kockice, posoliti i pobiberiti, pa na umerenoj vatri krčkati još 20 minuta. Umešati slatku i ljutu mlevenu papriku, te pažljivo razbiti jaja (voditi računa da žumanca ostanu cela). Kuvati još pet minuta i poslužiti.

(Espreso/ Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.