CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM, UKUĆANI ĆE ODLEPITI: Pravi se LAKO, a prava je vitaminska BOMBA (RECEPT)
Crveno sočivo, Foto: Hendrik Fuchs / Panthermedia / Profimedia

PREUKUSNO JE

CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM, UKUĆANI ĆE ODLEPITI: Pravi se LAKO, a prava je vitaminska BOMBA (RECEPT)

Morate ga napraviti za ručak ako želite nešto zdravo.

Objavljeno:

Zdravo vegansko jelo predivnog ukusa koje je prepuno vitamina i minerala.

Sastojci

za 3 osobe

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

1 šargarepa

1 crvena paprika

1 tikvica

1 konzerva paradajz pelata

150g crvenog sočiva

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika Vegete

1 kašika slatke mlevene paprike

1 kašika kima

Sočivo
foto: Printscreen Youtube/Valentina Vuk Mašković

Priprema

1.

Na jednoj kašiki maslinovog ulja prodinstati sitno seckan crni luk pa dodati sitno seckan beli luk samo na par minuta.

2.

Šargarepu oljuštiti i izrendati pa dodati luku da se dinsta. Poklopiti. Zatim dodati sitno seckanu crvenu papriku i tikvicu sečenu na tanke kolutiće. Promešati dobro, staviti poklopac i ostaviti da se dinsta 20 min uz povremeno mešanje. Ključ uspeha ovog jela je u dugom distanju da se svi ukusi povežu.

3.

Nakon toga dodati celu konzervu paradajz pelata i začiniti. Ja najviše volim da dodam 1 kašiku vegete, slatke mlevene paprike i kima. Poklopiti i ostaviti da se kuva 10 minuta.

4.

Potom dodati 150g crvenog sočiva i 2x vode dakle 300ml i ostaviti da se sve kuva još 20 minuta. Posle toga skinuti sa šporeta i pustiti da malo odmori. odmori 10tak minuta.

Posluživanje

Odlično ide uz parče tostiranog domaćeg hleba, mladi luk i zelenu salatu.

Prijatno!

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.