recept
MAĐARI SAMO OVAKO PRAVE MEKIKE: Koristi se i beli luk, a recept NIJE KAO NASŠ
Ovo testo je poznato i specifično zbog svog premaza, a sigurni smo da će vas ukus oduševiti.
Langoš je poznati mađarski specijalitet, ali je veoma popularan i u Vojvodini i domaćice ga rado spremaju.
Ovo testo je poznato i specifično zbog svog premaza, a sigurni smo da će vas ukus oduševiti.
Sastojci:
300 g brašna
1 dl mleka
1 dl vode
25 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
pola kašičice šećera
ulje
sastojci za nadev:
3 čena belog luka
180 g pavlake
200 g kačkavalja
Priprema:
U toplo mleko stavite kvasaca i šećer, dobro izmešajte, pa ostavite desetak minuta da se kvasac aktivira.
U dublju posudu sipajte brašno i so, pa napravite udubljenje u koje ćete dodati aktiviran kvasac i mlaku vodu.
Mesite dok ne dobijete srednje meko testo.
Posudu prekrijte krpom, pa ostavite da testo nadođe.
U šerpu sipajte ulje, pa nauljenim rukama kidajte komade testa po želji i u ruci razvlačite langoš na željenu veličinu.
Spuštajte langoše u vrelo ulje i pržite ih dok ne porumene.
U zasebnoj posudi pomešajte pavlaku i iseckan beli luk, pa ovaj nadev stavite na svaki langoš i preko pospite rendanim kačkavaljem.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!