IDEJA ZA DORUČAK
NISTE NI ZNALI DA I OVAKVE MEKIKE POSTOJE: Zovu ih "lažne", evo u čemu je razlika od originalnih! (RECEPT)
Ovako pripremljene mekike možete da služite za doručak ili večeru.
Mekike se jednostavno prave i sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke za testo. Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Ovako pripremljene mekike možete da služite za doručak ili večeru.
Sastojci:
300 g karfiola
2 jajeta
60 g brašna
1/2 paprike
par komada mladog luka
2-3 čena belog luka
Priprema: Kratko blanširajte karfiol isečen na cvetove, pa izblendirajte. Dodajte seckani mladi luk, kao papriku, mleveni beli luk, jaja i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte brašno. Dobro sjedinite sastojke. Kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pržite sa obe strane.
Bonus video: DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA?
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!