MAKEDONSKI POSNI KOLAČ IZ PROŠLOG VEKA: Ovaj 1 SASTOJAK Srpkinje RETKO KORISTE, a daje samo takav ŠMEK (RECEPT)
Kolač, Foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

recept

MAKEDONSKI POSNI KOLAČ IZ PROŠLOG VEKA: Ovaj 1 SASTOJAK Srpkinje RETKO KORISTE, a daje samo takav ŠMEK (RECEPT)

Ovaj makedonski kolač je mnogima omiljena posna poslastica

Objavljeno: 19:57h

Ovaj kolač je idealan za posne dane! Ukus odličan, a ne zahteva veliki trd niti vreme:

Sastojci (mera je šoljica od 2 dl):

  • 5 šoljica mineralne vode
  • 5 šoljica brašna
  • 3 šoljice ulja
  • 3 šoljice pšeničnog griza
  • 1 kašičica cimeta
  • 200gr seckanih oraha
  • 200gr suvog grožđa
  • 1 prašak za pecivo

Za sirup:

  • 350 gr šećera
  • 400 - 500 ml vode
  • 2 vanil šećer

Za posipanje:

  • 50gr oraha
Kolač
foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

Način pripreme:

  • Sjedinite u jednoj čini brašno, pšenični griz, prašak za pecivo, cimet, seckane orahe, suvo grožđe ( koje ste prethodno oprali i potopili u vodi). Sve sastojke dobro izmešajte, pa u sredini smese napravite udubljenje i u njega sipajte mineralnu vodu i ulje. Potom opet sve dobro sjedinite tako da ne bude grudvica.
  • Pleh premašite sa malo ulja, a zatim pospite brašnom, kako se kolač ne bi lepio za dno, a nakon toga sipajte dobijenu smesu. Kolač staviti u rernu koja se zagrejala na 180 stepeni i peći oko 35 stepeni.
  • Za to vreme skuvajte preliv od šećera, vode i vanilin šećerom. Ohlađen kolač isecite na kocke, a onda ga prelijte vrelim sirupom.
00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.