Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja
recept
STARINSKU GIBANICU GUŽVARU JELA JE CELA JUGA: Recept koji se PRENOSI generacijama,bez 1 SASTOJKA ne smete ni POČETI
Najpoznatija pita na našim prostorima je gibanica, a ovaj recept malo ko ima
Objavljeno:
Gibanica se može smatrati zaštitnim znakom naše zemlje, a ovo je jedan od recepata koji se prenosi generacijama za čuvenu gibanicu gužvaru!
Sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, so i sitan sir. Dobro promešajte. Tepsiju nauljite, pa stavite dve kore na dno. Sledeću koru umočite u smesu, pa zgužvajte i ređajte u tepsiju. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Prelijte preko gibanice preosatli nadev i zatvorite celom korom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!