STARINSKU GIBANICU GUŽVARU JELA JE CELA JUGA: Recept koji se PRENOSI generacijama,bez 1 SASTOJKA ne smete ni POČETI
Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

recept

STARINSKU GIBANICU GUŽVARU JELA JE CELA JUGA: Recept koji se PRENOSI generacijama,bez 1 SASTOJKA ne smete ni POČETI

Najpoznatija pita na našim prostorima je gibanica, a ovaj recept malo ko ima

Objavljeno:

Gibanica se može smatrati zaštitnim znakom naše zemlje, a ovo je jedan od recepata koji se prenosi generacijama za čuvenu gibanicu gužvaru!

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli
Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, so i sitan sir. Dobro promešajte. Tepsiju nauljite, pa stavite dve kore na dno. Sledeću koru umočite u smesu, pa zgužvajte i ređajte u tepsiju. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Prelijte preko gibanice preosatli nadev i zatvorite celom korom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.