SADA SE SPREMA BAŠTA KOJA TRAJE PREKO CELE GODINE: Ovo CVEĆE uvek prezimi i pretrpi MRAZ, a prelepo izgleda
Baštovanka, Foto: Printscreen/ Youtube/ BAUHAUS Hrvatska

baštovanstvo

SADA SE SPREMA BAŠTA KOJA TRAJE PREKO CELE GODINE: Ovo CVEĆE uvek prezimi i pretrpi MRAZ, a prelepo izgleda

Neko cveće je idealno da prezimi napolju i da bude kao novo na proleće, evo koje je u pitanju

Objavljeno:

Verujemo da je lepo kada cvet neke biljke dugo traje, kada su zimzelene i kada nam se bašta ili dvorište ne opustoši pred zimu. Evo šta je najbolje stavite u svoje dvorište da uvek izgleda lepo.

Takođe, ne bi trebalo izostaviti ni onu praktičnu stranu, a to je da cveće koje može da prezimi štedi vreme i trud, te nećete morati da kupujete biljke svake godine. Investicija u cveće koje može da prezimi uštedeće vam energiju, a vaš dom će imati prirodnu dekoraciju tokom cele godine.

Baštensko cveće koje ne mrzne

Kao i što sam naziv kaže, postoji sorta cveća koja može da izdrži niske temperature, odnosno, to je baštensko cveće koje ne mrzne, koje čak i tokom ekstremno niskih temperatura opstaje.

Lažni ljiljan je dekorativna višegodišnja baštenska biljka koja se formira kao grm sa prelepim uskim listovima.

Monrovia ili purpurni tepih je ukrasna višegodišnja biljka crvenog cveta i lista. To je baštensko cveće koje ne mrzne, a raste do 15cm visine. Purpurni tepih je odličan za sađenje pored fontana i jezera u vrtu pored kamenih bašta, i žardinjerama. Idealan je u kombinaciji sa drugim ukrasnim travam i veoma je otporan na hladnoću dekorativan tokom cele godine i ukras je svakog vrta.

Moonbeam ili japanski dren je niže listopadno drvo, žbunaste forme, raste do 3m visine. Konačnu lepo Lepotu mu daje veliki broj cvetova koji se javljaju početkom leta, cvetovi su beli,vrlo efektni, izrazito krupni i do 20cm. Listovi zeleni, izduženi, na jesen crvenkasti. Plod je vrlo dekorativan, jagodičast, jestiv ali ružnog ukusa, izgledom podseća na liči. Voli plodno, bogato humusom zemljušte, blago kiselo. Takođe voli da ima uvek dovoljno vlage u zemljištu. Može da izdrži vrlo niske temperature, do -29 stepeni.

Postoji mnogo cveća koje preživljava tokom zime ali ne cveta u tom periodu, možete pogledati ovde kako da ga odžavate:

(Espreso/ Penzionisani.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.