OVO CVEĆE OBOŽAVA KIŠU: Iznenadićete se koliko može NARASTI, šanse nema da vam PROPADNE (FOTO)
Kala, Foto: Wei-Hua Hsu / Alamy / Alamy / Profimedia

Baštovanstvo

OVO CVEĆE OBOŽAVA KIŠU: Iznenadićete se koliko može NARASTI, šanse nema da vam PROPADNE (FOTO)

Ovo je korisno za vašu baštu ako živite u kišnom gradu ili gradu

Objavljeno:

Da li se ikada brinete da su vaše cveće i biljke preterano zaliveni ili da ima previše padavina? Postoji mnogo cveća koje voli kišu i biljaka kojima je za rast potrebna vlažna zemlja ili močvarno zemljište.

Dakle, da bismo se povezali sa početkom proleća, predstojećim pljuskovima i ‘mesecom kišobrana’, sastavili smo listu naših omiljenih 5 vrsta cveća koje voli kišu i treba mu puno vode da bi raslo. Ovo je korisno za vašu baštu ako živite u kišnom gradu ili gradu.

Cveće
foto: Printscreen/Youtube/mojeselo-tvemisijaimagazin9506

Ne zaboravi me

Nezaboravac formira oblak delikatne boje u rano proleće, posebno ako se uzgaja na ivici vode. Ova kratkotrajna višegodišnja biljka obično se sama zaseje u bašti, divno izbija tu i tamo. Dobro rastu u divljini sa velikom količinom padavina.

Japanski peršun

Japanski peršun je šarmantna trajnica koja cveta u proleće i nudi grozdove ružičastih, belih, magenta ili crvenih cvetova visine 18 inča na dugim cvetnim stabljikama. Najbolje uspeva u hladnim letnjim predelima.

Cveće
foto: Subotica živi

Močvarna mlečika

Sa imenom kao što je močvarna mlečika, znate da ova biljka voli vlažno zemljište. Srećom, rasti će i na sušnijim mestima. Poput svog bliskog rođaka, narandžastog leptira, močvarna mlečika privlači monarha i druge leptire.

Kala

Graciozne kale dolaze u vrtoglavom nizu boja od ružičaste preko bele do narandžaste, crvene, bronzane, žute ili kestenjaste. Dugotrajno cveće odlično je za rezanje, a svakom buketu dodaje eleganciju. Često rastu blizu okeana i vole da im je okolina vlažna.

Cveće
foto: Subotica živi

Hortenzija

Jedna od omiljenih biljaka svih vremena u bašti, hortenzija voli vlagu. U stvari, njegovo ime potiče od latinskog izraza hidra, što znači voda. Bez obzira da li uzgajate mophead, lacecap, peegee ili hrastov list, dajte svojoj hortenziji dovoljno vlage da bi bila srećna i dobro cvetala.

Cveće pokreće razvoj seoskog turizma

00:50

Cveće pokreće razvoj seoskog turizma

(Espreso/ Moja cvećara)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.