OVAJ POSNI KOLAČ NEMA IME, A TOLIKO JE DOBAR DA MU NI NE TREBA: Jeftin i BRZ, ima sve što vam TREBA (RECEPT)
Kolač, Foto: Privatna arhiva

sočno

OVAJ POSNI KOLAČ NEMA IME, A TOLIKO JE DOBAR DA MU NI NE TREBA: Jeftin i BRZ, ima sve što vam TREBA (RECEPT)

Tokom posta često imamo nedoumicu čime se počastiti, ako ne postimo na vodi, ovo je idealna poslastica

Objavljeno:

Bez neke velike pompe, bez "besnih" sastojaka.Napravljen od onog što svaka kuća ima:brašno, ulje, šećer, džem. Gotov je za pola sata, sve sa pranjem sudova.

Ovo je osnovni recept, a u njega se može po želji dodavati svašta. Probajte, mislim da će vam se dopasti.

Kolač
foto: Printscreen/Youtube/recipe30

Sastojci

za 10 osoba

  • 1 šolja šećera
  • 3 šolje brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 šolje ulja
  • 1,5 šolja vode
  • 2-3 kašike džema od kajsije (ili bilo koji drugi).
  • može se dodati malo cimeta, suvog grožđa...
  • za premazivanje džem od kajsije (ili koji drugi želite)
  • glazura od čokolade
Kolač
foto: Privatna arhiva

Priprema

1.

Uključiti rernu na 200 stepeni.Dok se ona zagreje smešati sve sastojke u jednoj posudi.Nemojte koristiti mikser već običnu varjaču ili kašiku.Podmazati pleh uljem i posuti brašnom ili prezlama.Ja sam koristila prezle..Sipati u pleh i peći 20-ak minuta.

2.

Pečen kolač premazati džemom onoliko koliko volite.Možete ga posuti mlevenim orasima ili preliti istopljenom čokoladom.

Posluživanje

  1. Šolja, koja služi kao mera je, ona od jogurta, 2dcl.
  2. U ovu smesu možete dodati suvo grožđe,brusnicu, pola ili jednu celu rendanu jabuku,što sam ja i učinila.Naravno, nije neophodno, ali se meni tako dopalo.
  3. Fino se slaže uz čaj i odličan je, kao sasvim običan, domaćinski slatkiš koji pleni svojom jednostavnošću.Uz malo dobre volje i prijatno društvo, biće vam veran drug.

Podelili smo još jedan recept za posni kolač koji košta samo 300 dinara.

(Espreso/ Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.