KREMASTO ČOKOLADNO UŽIVANJE KOJE SVI VOLE: Uradite 1 stvar i dobićete NAJUKUSNIJI SUFLE do sada (VIDEO)
Sufle, Foto: Derek Phillips / Alamy / Alamy / Profimedia

recept

KREMASTO ČOKOLADNO UŽIVANJE KOJE SVI VOLE: Uradite 1 stvar i dobićete NAJUKUSNIJI SUFLE do sada (VIDEO)

Ako želite da se zasladite, neka vaš izbor bude čokoladni sufle

Objavljeno:

Sufle je desert koji nam dolazi iz Francuske. Veruje se da je sufle osmislio francuski kulinarski majstor, Vinsent La Šapel, početkom osamnaestog veka. U zavisnosti koje sastojke koristite sufle može da bude slan ili sladak. Mi vam donosimo recept za čokoladni sufle koji je izuzetno popularan u celom svetu, a njegova priprema zahteva malo vašeg vremena i strpljenja.

Ali, na kraju se ispalti, jer je ovaj desert neverovatno ukusan. Ono što je bitno da uradite dok pripremate ovaj predivan desert jeste da žumanca i belanca mutite odvojeno, jer će tako biti lagan i pahuljast. Ako želite slanu verziju, pročitajte i kako se pravi sufle od sira.

Sufle
foto: PRINTSCREEN/YT/ HOME COOKING ADVENTURE

Sastojci:

2 kašike mleka

1 kašika slatke pavlake

75 g šećera

60 g tamne čokolade

2 jajeta

1 belance

1/4 kašičice soli

30 g nezaslađenog kakao praha

45 ml vode

Još:

200 ml slatke pavlake

1 kašika šećera u prahu + za posipanje

Priprema:

Kalupe pospite granuliranim šećerom, pa izlijte višak. U šerpi pomešajte mleko i slatku pavlaku, pa kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta, pa dodajte rendanu ili lomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Dodajte kakao i vodu, pa promešajte i kuvajte kratko na pari.

Zatim sklonite i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Odvojte žumanca od belanaca, pa umućena žumanca dodajte u čokoladnu smesu i promešajte. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte i šne u čokoladnu smesu i lagano sjedinite.

Uzmite kalupe iste veličine, pa ih premažite puterom i pospite šećerom. Sipajte smesu u kalup i poređajte na pleh od rerne. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 13-15 minuta. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Izvadite sufle iz rerne i pospite šećerom u prahu, pa ukrasite umućenom slatkom pavlakom. Služite odmah.

Majke i snajke:

00:50

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.