OVO JE NAJJEFTINIJA VEČERA IKADA: Od nje se može NAJESTI UŽA I ŠIRA PORODICA, a ima MINIMALNO sastojaka
Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja

paŽnja

OVO JE NAJJEFTINIJA VEČERA IKADA: Od nje se može NAJESTI UŽA I ŠIRA PORODICA, a ima MINIMALNO sastojaka

Kada ste tiganj zagrejali, stavljate prvu lepinju da se peče. Na svakoj stranici pecite po minut, minut i po i okrenite. Pazite da temperatura ne bude prejaka, jer se onda neće "naduvati". Svaku premažite sa malo maslaca, margarina ili ulja

Objavljeno:

Tražite ideju za jeftinu i brzu večeru? Brže i jednostavnije od ovoga ne može! Domaće lepinjice od samo tri sastojka, ispeku se za 10 minuta, a uz prave namaze i filovanje koje inače jedete, ne mogu biti loše. Pogledajte recept.

Potrebno vam je:

600 grama prosejanog mekog brašna

Ulje

Priprema:

U vrelu vodu dodajte jednu kašiku soli, a potom promešajte. Tu vrelu vodu sipajte u prosejano brašno i mešajte sve zajedno, a potom dodajte i pet kašika ulja. Nastavite da mešate. Kada je masa postala tvrda, rukom umesite testo. Ako je testo previše mekano, dodajte brašno. Izvadite ga na radnu površinu i dodatno ga oblikujte.

Formirajte loptu i podelite je na dvanaest delova. Svaki deo testa oblikujte u lopticu. Preko loptica stavite kesu, a preko kese krpu i ostavite da stoje desetak minuta. Nakon desetak minuta svaku lopticu oblikujte u krug. Prvo rastanjite rukama, a onda oklagijom. Ostavite ih da stoje dok zagrejete tiganj na srednjoj vatri.

Kada ste tiganj zagrejali, stavljate prvu lepinju da se peče. Na svakoj stranici pecite po minut, minut i po i okrenite. Pazite da temperatura ne bude prejaka, jer se onda neće "naduvati". Svaku premažite sa malo maslaca, margarina ili ulja.

Prijatno!

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.