prijatno!
SVI SRBI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARU: Naučite kako je jedu Italijani (VIDEO)
Ovu pastu niko ne odbija, a retko ko ume da je napravi po originalnom receptu
Mnogi Srbi prave istu kada prave karbonare - stavljaju pavlaku za kuvanje.
Sastojci:
- 5 jaja
- 150 g gvanćale ili slaninu
- 100 g parmezana
- 300 g špageta
- biber po ukusu
Priprema: Stavite špagete da se kuvaju. U suvom tiganju prvo propržite biber, pa izvadite iz tiganja u neku posudu i dodajte seckanu slaninu. Propržite je, pa i nju izvadite. Umutite jaja i dodajte parmezan, pa sve dobro sjedinite. Zatim u tiganj sipajte proceđene špagete i dodajte kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite 5 minuta. Smanjite temepraturu, pa dodajte jaja sa sirom. Dobro promešajte i ostavite 2 minuta na niskoj temperaturi.Sklonite sa šporeta, vratite biber i slaninu i opet dobro promešajte.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!