recept
SAVRŠEN RUČAK ZA LETNJE DANE: Ovo je ORIGINALNI RECEPT iz Napulja za najomiljeniju pastu
Tradicionalni recept za italijansku pastu koja se pravi očas posla, a toliko je ukusna prste da poližeš
Pasta je jedno od najomiljenijih jela širom sveta. Tradicionalno italijansko doživelo je brojne varijacije, iako je u 19. veku nastalo kao hrana za siromašne. Zbog toga je originalan recept zapravo veoma jednostavan, brzo se priprema, a od namirnica, osim testenine, potrebno je samo malo belog luka, maslinovog ulja, bosiljka ili spanaća. Pasta Aglio e Olio potiče iz Napulja gde su se od sastojaka u kući kuvali ukusni obroci.
Srećna republika vam poklanja tradicionalni recept za italijansku pastu koja se pravi očas posla, a toliko je ukusna prste da poližeš.
Sastojci:
500 g špageta
4 čeri paradajza
50 g bebi spanaća
pola glavice belog luka
1 dl maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Skuvajte testo, ali da ostane tvrđe. Ocedite špagete i u vrelo testo u cediljci dodajte bebi spanać i na polovinu isečen čeri paradajz. Protresite cediljku da se testo izmeša sa spanaćem i paradajzom. Zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckan beli luk. Čim pusti sok i zamiriše sklonite sa vatre. Špagete prespite u dublju šerpu, prelijte maslinovim uljem i lukom, pobiberite i posolite po ukusu, pa sve dobro izmešajte. Možete dodati malo bosiljka ili parmezana, a i ne morate.
(Espreso/Srecna.republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!