OVA TORTA JE JEDNA OD NAJPOZNATIJIH U SRBIJI: Recept svaka DOMAĆICA TRAŽI zbog neodoljivog KREMASTOG UKUSA
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/stacemozarucak

raskošna

OVA TORTA JE JEDNA OD NAJPOZNATIJIH U SRBIJI: Recept svaka DOMAĆICA TRAŽI zbog neodoljivog KREMASTOG UKUSA

Ako vam je potrebna raskošna torta za neku proslavu, naš je predlog da napravite bingo

Objavljeno:

Svaka domaćica ima svoj recpet za jafa tortu i uglavnom se oni razlikuju u par sastojaka, ali jedna od najpopularnijih i najpoznatijih je i bingo torta. Mekana čokoladna kora premazana sa 3 neodoljiva fila, a između svakog omiljeni keks kao što su jafa i piškote.

Na kraju se ukršava čokoladnim šlagom. Ovoj savršenoj torti retko ko može da odoli, a idealna je za sve vrste proslava, pogotovo dečije rođendane.

Torta
foto: Printscreen/Youtube/stacemozarucak

Sastojci:

Za koru:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

6 kašika mlevenih oraha

1 kašika kakaoa

4-5 kašika soka od pomorandže

Za fil od plazme:

300 g mlevene plazme

Torta
foto: Prtintscreen/Youtube/stacemozarucak

200 ml soka od pomorandže

200 g putera

150 g prah šećera

Za fil:

1 l mleka

120 g pudinga od vanile

400 g putera

300 g šećera u prahu

100 g čokolade za kuvanje

3 kutije jafa keksa

400 g plazma keksa

200 ml soka od pomorandže

Za dekoraciju:

180 g šlaga sa ukusom čokolade

450 ml mleka

Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca penasto umutite sa 5 kašika šećera. Zatim belanca umustite čvrst šne sa kašikom šećera. Lagano sjedinite obe smesi i dodajte prosejano brašno i kakao. Promešajte i sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Gotovu koru izbockajte čačkalicom i prelijte sokom od pomorandže.

Mlevenu plazmu pomešajte sa sokom od pomorandže i lepo promešajte. Puter umutite sa šećerom u prahu i pomešajte obe smese, pa i umutite mikserom.

Pomešajte puding sa 300 ml mleka i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko sipajte u šerpu sa šećerom i kada se zagreje dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, pokrijte provdnom folijom i ostavite da se ohladi.

Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux

Puter sobne temeprature umutite penasto sa šećerom u prahu, pa u to dodajte ohlađeni puding. Dobro sjedinite mikserom. Podelite fil sa 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte istopljenu čokoladu i dobro promešajte.

Koru premažite filom od plazme, a onda poređajte jafa keks koji ste umočili u sok od pomorandže. Zatim premažite fil od pudinga, pa poređajte plazmu koje ste umočili u sok od pomorandže. Preko premažite fil od čokolade. Celu tortu premažite šlagom sa ukusom čokolade. Umesto šlagom možete da je ukrasite i čokoladnom glazurom.

Majke i snajke:

00:50

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.