raskošna
OVA TORTA JE JEDNA OD NAJPOZNATIJIH U SRBIJI: Recept svaka DOMAĆICA TRAŽI zbog neodoljivog KREMASTOG UKUSA
Ako vam je potrebna raskošna torta za neku proslavu, naš je predlog da napravite bingo
Svaka domaćica ima svoj recpet za jafa tortu i uglavnom se oni razlikuju u par sastojaka, ali jedna od najpopularnijih i najpoznatijih je i bingo torta. Mekana čokoladna kora premazana sa 3 neodoljiva fila, a između svakog omiljeni keks kao što su jafa i piškote.
Na kraju se ukršava čokoladnim šlagom. Ovoj savršenoj torti retko ko može da odoli, a idealna je za sve vrste proslava, pogotovo dečije rođendane.
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika kakaoa
4-5 kašika soka od pomorandže
Za fil od plazme:
300 g mlevene plazme
200 ml soka od pomorandže
200 g putera
150 g prah šećera
Za fil:
1 l mleka
120 g pudinga od vanile
400 g putera
300 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
3 kutije jafa keksa
400 g plazma keksa
200 ml soka od pomorandže
Za dekoraciju:
180 g šlaga sa ukusom čokolade
450 ml mleka
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca penasto umutite sa 5 kašika šećera. Zatim belanca umustite čvrst šne sa kašikom šećera. Lagano sjedinite obe smesi i dodajte prosejano brašno i kakao. Promešajte i sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Gotovu koru izbockajte čačkalicom i prelijte sokom od pomorandže.
Mlevenu plazmu pomešajte sa sokom od pomorandže i lepo promešajte. Puter umutite sa šećerom u prahu i pomešajte obe smese, pa i umutite mikserom.
Pomešajte puding sa 300 ml mleka i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko sipajte u šerpu sa šećerom i kada se zagreje dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, pokrijte provdnom folijom i ostavite da se ohladi.
Puter sobne temeprature umutite penasto sa šećerom u prahu, pa u to dodajte ohlađeni puding. Dobro sjedinite mikserom. Podelite fil sa 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte istopljenu čokoladu i dobro promešajte.
Koru premažite filom od plazme, a onda poređajte jafa keks koji ste umočili u sok od pomorandže. Zatim premažite fil od pudinga, pa poređajte plazmu koje ste umočili u sok od pomorandže. Preko premažite fil od čokolade. Celu tortu premažite šlagom sa ukusom čokolade. Umesto šlagom možete da je ukrasite i čokoladnom glazurom.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!