PRAVI SE OD ŽIVOG MESA, A NIJE TATAR BIFTEK: 1 stvar morate REĆI MESARU ukoliko planirate da ga SPREMATE
Tatar biftek, Foto: Printscreen YouTube/London Chef Gastronomy

U svetu ga svi obožavaju

PRAVI SE OD ŽIVOG MESA, A NIJE TATAR BIFTEK: 1 stvar morate REĆI MESARU ukoliko planirate da ga SPREMATE

Interesantno je da je carpaccio dobio ime po italijanskom slikaru koji je bio poznat po tome što je u svojim radovima bio sjajno crven

Objavljeno:

Carpaccio (Karpaćo) je tradicionalno italijansko predjelo koje se sastoji od sirovih gaziranih papira na tanjirima, posutih maslinovim uljem i limunovim sokom i završeno kaprima i lukom.

U savremenoj kuhinji, carpaccio može da se odnosi na bilo koje tanko rezano sirovo meso ili ribu, kao što je tuna, servirana na ovaj način. Čak i tanko narezano povrće ili voće ponekad služe kao karpacio. Interesantno je da je carpaccio dobio ime po italijanskom slikaru koji je bio poznat po tome što je u svojim radovima bio sjajno crven, što je izazvalo svetlo crveno od sirovog goveda.

Tartar biftek
foto: Printscreen/Youtube/Jocina Kujna

Kako napraviti Carpaccio

Postoji nekoliko načina za stvaranje karpačija. Za govedinu, koja je uobičajena vrsta, počnite sa goveđim sirloinom ili gelom . Obavezno uzmite najviši kvalitet mesa koji je dostupan u vašoj lokalnoj prodavnici i možete obavestiti vaš mesar da je rez za karpacio. Carpaccio govedine je delikat koji možete uživati ​​kod kuće s ovim jednostavnim koracima:

Prvo, isecite sve masti mesa. Iako je cela esencija carpaccioa to što je njegovo sirovo meso, neki kuvari će provaliti meso sa svih strana, samo da bi mu dali malo više ukusa. Ovaj korak nije neophodan, pa čak i sve to uobičajeno.

Sledeći korak je da meso dodate solju i biberom, seče sveže biljke (peršun, tarragon ili cilantro su sve dobre opcije) i možda blesk balsamičnog sirćeta pre nego što ga zavijete plastičnim i ohladite ga najmanje 8 sati.

Nakon što je zatvoreno meso imalo priliku da se temeljito ohladi, možete nastaviti sa rezanjem mesa. Meso Carpaccio je obično rezano vrlo, vrlo tanko. Moguće je to učiniti ručno ako imate vrlo oštri nož i odlične vještine noža. Ali, verovatnije, električni rezač za meso bi bio način da se ide. Takođe može pomoći da se meso ohladi u zamrzivaču u trajanju od nekih 30 minuta pre rezanja. Ne želite da je zamrznuto čvrsto - samo dovoljno da malo zakržite meso i učinite meso lakše da se rezine.

Karpacio govedine se obično služi kaprima , lukom, maslinovim uljem i limunovim sokom, uz možda i obrijanog parmezanskog sira i seckane sveže peršun.

Imajte na umu da će neki recepti zatražiti da se meso razbije tanko, što je još jedan način za to, pogotovo sa manjim rezom mesa, ali je poželjna tehnika da koristite dobro sečenje govedine i isečite ga.

Karpaćo, Carpaccio
foto: Printscreen YouTube/ThatDudeCanCook

Varijacije na Carpaccio

Dok je govedina klasični carpaccio protein, postoji mnogo načina da se krećete sa drugim vrstama karpaccio jela. Neke ideje uključuju:

Carpaccio morskih plodova sa ribama od sushi grade, poput tunjevine ili lososa, često se nalazi na izborima restorana. Ponekad će carpaccio morske hrane pratiti tankim rezom jalapeno i sosom za sipanje soje.

Povrće carpaccio može biti bilo koji biljni sok, koji je rezan tanak i pripremljen na ploči. Slobodno eksperimentišite sa povrćem - artičoke i komarce bi mogle biti dobro početna mjesta za kreativne vegetarijanske posude.

Ostali proteini, kao što su jagnjetina, teletina i divljač, mogu se koristiti u karpaciju. Uverite se da je bilo koji protein najkvalitetniji jer će jesti sirovo.

Majke i snajke:

00:50

Majke i Snajke

(Espreso/Bs.hiloved.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.