prijatno!
KUVAR OTKRIO ŠTA DA RADITE SA OSTACIMA HRANE: Od bajatog hleba napravite TORTU, a caka za meso je GENIJALNA
Kolač od bajatog hleba i tortilja sa mesom koje je ostalo će vas iznenaditi koliko je ukusno
Gostujući na Prvoj televiziji Bojan Stanimiriović, poznati kuvar, otkrio je kako iskoristiti ostatke hrane i napraviti potpuno nove obroke koji će oduševiti celu porodicu:
1. Ono što svaka kuća ima jeste bajat hleb. Skupljajte ga i čuvajte u krpi, a onda od njega napravite ukusan kolač, a recept za njega možete da pročitate u nastavku teskta.
Sastojci:
- bajat hleb
- 4 jajeta
- 1 l mleka
- 150-200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Još:
- lešnik
- čokolada
- banana
Priprema: Hleb isecite na kockice, a jaja umutite sa mlekom, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte hleb i dobro promešajte, pa izlijte u kalup. Pecite na 200°C oko 45 minuta. Ako želite da mu poboljšate ukus onda u smesu obavezno dodajte seckani lešnik, rendanu čokoladu ili bananu. Dekorišite po želji.
2. Ako imate meso koje je stoji nekoliko dana i želite što pre da ga pojedete, Bojan je dao odličnu ideju za slanu palačinku u koju urolate meso ili povrće i jedete kao giros.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 šolja kisele vode ili piva
- 1 šolja brašna
Priprema: Umutite sastojke da dobijete smesu koja liči na onu za palačinke. Zatim preostalo meso ili povrće umočite u smesu i ispržite u dubokom ulju ili poređajte na pleh obložen pek papirom i ispecite.
Takođe, Bojan je naglasio kako se za Novu godinu i dan posle jela teška hrana, pa do Badnje večeri preporučuje lagana jela kao što su salate i povrće. Naglasio je da je bitno kakav je dresing za salatu i da on radi pola posla, pa je bitno da sipate 1/3 kiseline i 2/3 ulja. Možete da dodate i kašičicu senfa ili meda.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!