ZA NJU SVI MISLE DA JE ZDRAVA, A OVA NAMIRNICA JE GORA OD PICE: Izbegavajte je za DORUČAK po SVAKU CENU
Žitarice, Foto: Printscreen YouTube/Purely Elizabeth

PAŽNJA

ZA NJU SVI MISLE DA JE ZDRAVA, A OVA NAMIRNICA JE GORA OD PICE: Izbegavajte je za DORUČAK po SVAKU CENU

Izbegavajte da ne biste za džabe ispaštali

Objavljeno:

Nutricionisti se slažu, ujutru bolje da pojedete celu picu nego ovo. Ova namirnica je puna šećera i odmah vam skače insulin do nebesa, onoliko koliko nikako ne bi trebalo.

Svi mislimo da pravimo dobru odluku kada odaberemo da za doručak pojedemo kupovne žitarice, sa čokoladom, borvnicama i ostalim dodacima, ali ne znamo da čak i kada piše da nema dodatog šećera, šećera ipak ima.

Pšenica, Smesa, Žitarice
foto: Profimedia

Pahuljice su danas jako popularan izbor namirnica za doručak skoro pa svuda u svetu, ali sada kako sada mnogi stručnjaci tvrde da zaslađene pahuljice uopšte nisu dobre. Štaviše bolje je čak i bilo koje drugo testo pojesti nego to!

- Iznenađujuće, pica može da bude mnogo bolja opcija za doručak nego razne zaslađene pahuljice koje ljudi jedu - kaže nutricionistkinja Čelsi Ejmer.

Ona ističe da pica sadrži ugljene hidrate, protein i masti, dok su pahuljice ekstremno bogate ugljenim hidratima i šećerom.

Dakle, jasno je – pica definitivno nije najzdraviji niti najbolji izbor za doručak, ali zaslađene pahuljice su još gore od toga.

Ovsena kaša
foto: Printscreen YouTube/Andjina zdrava Kuhinja

Ne treba znači svako jutro da doručkujete picu, nije to poruka ove nutricionistkinje, ali ne bi trebalo ni da jedete namirnice koje imaju ovoliko ugljenih hidrata i šećera, opcija za zdrav doručak ima mnogo.

Ovde možete pogledati jednu od opcija za zdrav doručak.

SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA:

01:28

SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.