DA BI VAM TESTO ISPALO KAKO TREBA MORATE DA STAVITE OVAJ SASTOJAK U NJEGA: Trik posle kojeg NEĆETE GREŠITI
Kvasac, Foto: Printscreen Youtube/How 2 Bake It by Marko Strižak

ZA ISUSNE

DA BI VAM TESTO ISPALO KAKO TREBA MORATE DA STAVITE OVAJ SASTOJAK U NJEGA: Trik posle kojeg NEĆETE GREŠITI

Ovako ćete jedino pravilno upotrebiti suvi kvasac

Objavljeno: 18:23h

Pekači hleba su sve popularniji, a u njih uglavnom ide suvi kvasac, koji god recept da pretražite u njega će pre ići suvi nego običan, pa evo kako da ga pravilno koristite.

Obično početnici u kuhinji imaju strah od mešenja testa, jer smatraju da je to veliki i komplikovan posao. Pogotovo jer recepte uglavnom dobijaju od onih malo iskusnijih koji ne koriste tačne mere, već sve određuju odokativnom metodom.

Ipak, nema razloga za to jer dovoljno je da isprobate nekoliko puta i onda sve postaje rutina.

Jedna tiktokerka je na svom nalogu objavila video u kome je pokazala kako se pravilno koristi suvi kvasac.

Za početak obavezno mu proverite rok trajanja, jer ukoliko je istekao ili je pred istekom, nemojte koristiti taj kvasac, jer mora da bude potpuno svež, da bi testo uspelo iz prvog pokušaja.

Drugo i osnovno pravile koje uvek treba da imate na umu je to da se kvasac uvek dodaje u toplu vodu. Nikako u ključalu, jer biste tako ubili sva svojstva kvasca.

Takođe, obavezno dodajte kašičicu šećera, jer on pomaže da se kvasac brže aktivira. Kada se pojave mehurići, dodajte u kvasac i sve ostale sastojke i zamesite testo.

POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte:

02:08

POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte

(Espreso/ 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.