OD OVAKVIH SLATKIH KIFLICA ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: Domaćice se UTRKUJU za RECEPT zbog neobičnog SASTOJKA
Slatke kiflice na stolu, Foto: Printscreen/Youtube/EINFACH LECKER SCHÖN

probajte

OD OVAKVIH SLATKIH KIFLICA ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: Domaćice se UTRKUJU za RECEPT zbog neobičnog SASTOJKA

Jedan neobičan sastojak se dodaje u njih kako bi bile mekane

Objavljeno:

Osim slanih kiflica na koje su mnogi navikli, morate da napravite i slatku verziju.

Jedan neobičan sastojak se dodaje u njih kako bi bile mekane.

Recept će vas oduševiti.

Kiflice, Testo, Vlaške kiflice
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Ne postoji ništa lepše od domaćih kiflica, a koliko god delovalo komplikovano, zaista su jednostavne za pripremu. Naš današnji predlog su najmekše slatke kiflice koje su punjene svežim sirom i suvim grožđem, ali ovaj nadev možete da zamenite i džemom. Testo je mekano zahvaljujući pavlaci koja se dodaje u njega, pa sa ovim receptom nema greške. Uživajte!

Sastojci:

100 ml mleka

8 g kvasca

60 g šećera

100 g pavlake

70 g ulja

1/2 kašičice soli

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

10 g vanilin šećera

500 g brašna

2 jajeta

Za punjenje:

350 g svežeg sira

60 g šećera

1 žumance

2 kašike brašna

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

10 g vanilin šećera

60-70 g suvog grožđa

Za premaz:

1 belance

Priprema: U posudu sipajte toplo mleko, kvasac, vanilin šećer i so, pa promešajte. Zatim dodajte šećer, ulje, jaja i pavlaku. Sve dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno. Umesite mekano testo, pa ga stavite u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odmori sat vremena na toplom. Za to vreme napravite punjenje tako što ćete pomešati sir, vanilin šećer, šećer, brašno i žumance. Sjedinite štapnim mikserom ili u blenderu, pa dodajte suvo grožđe i promešajte. Razvucite tanko testo u obliku kvadrata ili pravougaonika. Preko cele površine premažite nadevom, pa preklopite jednim krajem do pola, pa drugim krajem preklopite preko. Isecite i uvrtite. Poređajte u pleh obložen pek papirom, pa pokrijte kesom ili providnom folijom i ostavite da nadođe još 20 minuta. Premažite belancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 17 minuta. Ako želite pospite šećerom u prahu.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.