OVAJ KOLAČ NOSI NAZIV PO NAJPOZNATIJEM PLESU IZ BRAZILA: Srbi su ga jeli u DETINJSTVU, a danas ga RETKO SREĆEMO
Lambada kolač, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sabi

paŽnja

OVAJ KOLAČ NOSI NAZIV PO NAJPOZNATIJEM PLESU IZ BRAZILA: Srbi su ga jeli u DETINJSTVU, a danas ga RETKO SREĆEMO

Lambada kocke su jedan osvežavajuć kolač idealan za vrele letnje dane. Brzo i lako se sprema, od jednostavnih sastojaka, od kojih većinu već imate kod kuće. Ovo je jedan od onih kolača za koji će svi tražiti parče više

Objavljeno: 14:08h

Napravite Lambada kolač po ovom receptu i podsetite se detinjstva.

Lambada – pored poznate pesme i plesa i ovaj istoimeni kolač budi uspomene na detinjstvo.

Lambada kocke su jedan osvežavajuć kolač idealan za vrele letnje dane. Brzo i lako se sprema, od jednostavnih sastojaka, od kojih većinu već imate kod kuće. Ovo je jedan od onih kolača za koji će svi tražiti parče više.

Sastojci:

Za koru:

6 jaja

6 kašika šećera

7 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Za prvi krem:

1 l soka od narandže

3 pudinga od vanile

4 kašike šećera

Za drugi krem:

500 ml mleka

6 kašika brašna

6 kašika šećera

1 margarin

I još:

10 petit keksa

100 g čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Razdvojte belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Kada dobijete željenu čvrstinu postepeno dodajte žumanca, kao i brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh dimezija 20x30 cm obložen pek papirom i pecite dok ne dobije zlatno žutu boju. Dok se kora peče napravite filove. Sok od narandže stavite da provri, odvadite 4 kašike i razmutite puding. Kada provri dodajte puding i šećer. Kuvajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Kada se malo prohladi prelijte preko ispečene kore.

Petit keks namočite u malo mleka, pa poređajte preko fila od pomorandže. Za drugi fil stavite mleko na ringlu, pa kada provri ukuvajte u njega brašno i šećer dok se ne zgusne. Margarin izmiksajte, pa dodajte u fil i mešajte dok se skroz ne istopi. Kada se prohladi sipajte preko keksa. Na kraju otopite čokoladu sa malo ulja i ravnomerno je razlijte preko kolača. Ostavite u frižideru na neka 3-4 sata da se dobro ohladi isecite na kocke i poslužite.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.