ZBOG OVIH KRALJEVSKIH PROJICA SRBI NEĆE USTATI OD STOLA: Ovaj DODATAK ih čini BOGOVSKI UKUSNIM, recept KIDA
Projice, Foto: Printscreen/YT/ BAKINA I DEKINA KUHINJA

FENOMENALNE

ZBOG OVIH KRALJEVSKIH PROJICA SRBI NEĆE USTATI OD STOLA: Ovaj DODATAK ih čini BOGOVSKI UKUSNIM, recept KIDA

Recept koji vam donosimo je toliko lako napraviti da će uspeti i početnicima u kuhinji

Objavljeno:

Projice od kukuruznog i pšeničnog brašna sa dodatkom feta sira i semenki bundeve su odlično rešenje kad vam iznenada dođu gosti, ali i kada želite da se počastite slasnim zalogajima za doručak ili večeru.

S obzirom na to da izuzetno dekorativno izgledaju, dobile su naziv kraljevske projice i možete da ih uvrstite i u svečanu trpezu za rođendane, slave, svadbe... Ujedno, recept koji vam donosimo je toliko lako napraviti da će uspeti i početnicima u kuhinji.

Sastojci:

2 jaja

1 šoljica mleka

1 šoljica kukuruznog brašna

1 šoljica belog brašna

pola šoljice ulja

pola kesice praška za pecivo

200 g fete

50 g semenki bundeve

soli po ukusu

Priprema:

Proja
foto: Printscreen/youtube/SerpicaNet

U činiju sipajte kukuruzno i belo brašno, dodajte prašak za pecivo i sve izmešajte. Potom dodajte tečne sastojke - jaja, mleko i ulje, pa sve dobro izmešajte varjačom.

Ukoliko ste kupili fetu koja nije dovoljno slana, dodajte u smesu za projice soli po ukusu, a onda izmrvite fetu, dodajte nepečene očišćene semenke bundeve i još malo izmešajte sastojke da se lepo sjedine.

U smesu za projice možete da dodate i očišćene semenke suncokreta - biće jednako hranljive i ukusne kao i one sa bundevinim semenkama.

U kalup za projice sipajte smesu, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok projice ne porumene.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.