RECEPT KOJI USPEVA SVIMA, PIRINAČ I VRGANJI NA NAČIN KOJI SVI VOLE: 1 sastojak daje NAJBOLJI ŠMEK
Rižoto, Foto: Printscreen YouTube/How To Cook A Perfect Risotto

za ručak ili večeru

RECEPT KOJI USPEVA SVIMA, PIRINAČ I VRGANJI NA NAČIN KOJI SVI VOLE: 1 sastojak daje NAJBOLJI ŠMEK

Naučite da spremate rižoto kao Italijani

Objavljeno:

Rižoto je italijanski specijalitet od pirinča u koji možete da dodajte sastojke po želji. Osnovni (pored pirinča) je luk, bujon, belo vino i parmezan, a mi vam predlažemo da umesto povrća ili mesa dodate vrganje.

Ovako pripremljen rižoto svima će se dopasti, a vama neće oduzeti puno vremena za pripremu.

Rižoto
foto: Printscreen/Youtube/ Chef Jack Ovens

Sastojci:

1 šolja pirinča kratkog zrna

4-6 šolja pilećeg bujona

1/2 ljubičastog luka

300 g vrganja

1 kocka putera

2 čena belog luka

sveža majčina dušica

100 ml belog vina

parmezan

rižoto
foto: Printscreen YouTube/Kuhinja za 10

Priprema:

Uzmite duboku šepru i sipajte malo maslinovog ulja. Kada se zagreje propržite sitno seckani ljubičasti luk. Kada omekša dodajte i seckane vrganje, kao i puter. Kada pečurke malo omekšaju dodajte mleveni beli luk, kao i seckanu majčinu dušicu.

Posolite i pobiberite. Dodajte opran pirinač i belo vino, pa ponovo promešajte.Postepeno sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa vrelom vodom) i mešajte sve vreme. Kuvajte nekih 15-20 minuta.

Na kraju pospite parmezanom i promešajte. Prijatno!

Majke i snajke:

00:53

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.