za ručak ili večeru
RECEPT KOJI USPEVA SVIMA, PIRINAČ I VRGANJI NA NAČIN KOJI SVI VOLE: 1 sastojak daje NAJBOLJI ŠMEK
Naučite da spremate rižoto kao Italijani
Rižoto je italijanski specijalitet od pirinča u koji možete da dodajte sastojke po želji. Osnovni (pored pirinča) je luk, bujon, belo vino i parmezan, a mi vam predlažemo da umesto povrća ili mesa dodate vrganje.
Ovako pripremljen rižoto svima će se dopasti, a vama neće oduzeti puno vremena za pripremu.
Sastojci:
1 šolja pirinča kratkog zrna
4-6 šolja pilećeg bujona
1/2 ljubičastog luka
300 g vrganja
1 kocka putera
2 čena belog luka
sveža majčina dušica
100 ml belog vina
parmezan
Priprema:
Uzmite duboku šepru i sipajte malo maslinovog ulja. Kada se zagreje propržite sitno seckani ljubičasti luk. Kada omekša dodajte i seckane vrganje, kao i puter. Kada pečurke malo omekšaju dodajte mleveni beli luk, kao i seckanu majčinu dušicu.
Posolite i pobiberite. Dodajte opran pirinač i belo vino, pa ponovo promešajte.Postepeno sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa vrelom vodom) i mešajte sve vreme. Kuvajte nekih 15-20 minuta.
Na kraju pospite parmezanom i promešajte. Prijatno!
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!