recept
OVAJ RECEPT ZA SPREMANJE LISIČARKI TRENUTNO SVI TRAŽE: Pomešajte ih sa 1 SASTOJKOM i dobićete jelo KAO IZ RESTORANA
Lisičarke su ukusne i aromatične pečurke koje se slažu uz gotovo sva jela
USrbiji kada se pomenu pečurke obično se misli na šampinjone, ali postoji još vrsta koje su jedanko ukusne. Mi vam danas predlažemo da napravite lisičarke sa pirinčem. Jednostavno i ukusno jelo oduševiće vas na prvi zalogaj, a ove pečurke možete sa napravite na različite načine.
Pored toga što su ukusne, lisičarkespadaju u kvalitetnije i zdrave pečurke koje su pune proteina i belančevina, kao i provitamina A, vitamine B kompleksa i C.
Sastojci:
500-600 g lisičarki
200 g pirinča
2 glavice crnog luka
1 ravna kašika slatke crvene paprike
1,5-2 l vode
Priprema:
Pečurke očistite vlažnom krpom ili ubrusom, pa isecite (ne mnogo sitno) i kratko blanširajte. To znači da ih stavite u ključalu i posoljenu vodu i ostavite nekih 5-10 minuta.
U šerpi na malo ulja propržite crni luk isečen na rebarca, pa kada omekša dodajte pečurke. Posolite i pobiberite, pa dodajte slatku papriku. Promešajte i sipajte ključalu vodu.
Promešajte i kuvajte još nekih 15 minuta, a kada pečurke omkšaju dodajte opran pirinač. Ako je potrebno još posolite i začinite po želji i kuvajte dok pirinač ne upije vodu. Prijatno!
Majke i snajke:
(Espreso&Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!