Mančmelou, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti
bolji nego kupovni
NAJBOLJI RECEPT ZA POSLASTICU KOJU STE NAVIKLI DA JEDETE IZ PRODAVNICE: Manje ADITIVA i puniji ukus gotov ČAS POSLA
Preukusan mančmelou kolač
Objavljeno:
Ako volite Mančmelou iz prodavnice, ovo je kolač bez aditiva koji ćete moći da jedete bez preterane griže savesti.
Evo kako se pravi Mančmelou kolač:
Sastojci
Čoko korica:
- 5 žumanaca
- 1 čaša od jogurta šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša brašna
- 1/2 čaše ulja
- 2 kašike kakaa
- 1 kesica praška za pecivo
Penasti beli fil:
- 5 belanaca
- 8 kašika šećera
Čokoladni preliv:
- 50 g crne čokolade
- 25 ml ulja
Priprema
- Penasto umutite žumanca sa šećerom i postepeno dodajte mleko, ulje, brašno, kakao, prašak za pecivo. Mutite da se sve sjedini. Zagrejte rernu na najjače i zatim, smanjite na 200 stepeni. Pleh 22x35cm, namažite uljem i pospite brašnom, sipajte smesu i pecite je 20 minuta. Posle 15 minuta proverite čačkalicom da li je pečeno.
- Rernu smanjite na 150 stepeni i podesite da peče samo gornju starnu kolača. Vratite nazad kolač u rernu i sušite penu dok malo ne porumeni. Negde 15-tak minuta. Ali, proveravajte Za to vreme pripremajte penasti fil. Penasto umutite belanca i dodajte postepeno šećer da se sve sjedini. Fil treba da je čvrso umućen. Kada je korica pečena, izvadite je i dok je još vruća, premažite penasti fil od belanaca na nju. Izravnajte fil nožem, da ne bi bilo neravnine.
- Pripremajte preliv. Otopite čokoladu koju ste polomili na kockice. Možete na pari ili u mikrotalasnoj. Dodajte čokoladi ulje i vratite da se otapa. Promešati da se sve sjedini i ostavite da se malo prohladi dok se fil prosuši u rerni. Kada je fil gotov, izvadite ga iz rerne i prelijte čokoladu preko njega. Polako, jer će curiti malo sa strane.
POGAČIJADA U LJUTOVOM! Kišni dan nije omeo ljude, OVO JE RECEPT PERFEKTNU ŠTRUDLU! Manifestacija u znaku tradicije i ljubavi:
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!