UZ OVU CAKU DŽEM OD JAGODA ĆE VAM BITI KREMAST I UKUSAN: Ako to uradite POGREŠNO stvrdnuće se,DOBRO OBRATITE PAŽNJU
Džem, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

preukusno!

UZ OVU CAKU DŽEM OD JAGODA ĆE VAM BITI KREMAST I UKUSAN: Ako to uradite POGREŠNO stvrdnuće se,DOBRO OBRATITE PAŽNJU

Džem od jagoda je jedna od omiljenih poslastica Srba, a ovo su saveti koji će vas dovesti do njegovog savršenog ukusa

Objavljeno:

Sezona je jagoda i pravo je vreme da napravite džem od jagoda koji će oduševiti sve ukućane!

1) Pažljivo birajte jagode, pokvarene obavezno uklonite. Ako želite da napravite džem sa celim bobicama, izaberite lepe, guste i plodove koji nisu prezreli.

2) Jagode perite pažljivo kako ne bi postale previše mekane. Najbolji savet je da ih ne perete, nego da ih samo prebrišete vlažnim peškirom ili ubrusom. Možete i da napunite neku posudu vodom i da ostavite jagode nekih 15-20 minuta, praljavština će se taložiti na dnu. Nakon toga ih prebacite na peškir da se osuše.

3) Drške treba ukloniti samo sa suvih i čistih bobica. U suprotnom, jagode će izgubiti deo soka, pa džem neće biti ukusan.

Jagode
foto: RINA

4) Ako želite da obogatite ukus džema, možete mu dodati začine, kao što su cimet, vanila ili kardamom, ali i mirisno začinsko bilje, kao što su menta ili bosiljak. Dodaju se na početku ili kraju kuvanja, a ako ih dodate na početku jače će se osećati. Naravno, ne koristite sve začine i bilje odjednom, nego se odlučite samo za jedan sastojak.

5) Pripremite džem u posudi od nerđajućeg čelika ili bakra. Možete koristiti aluminijumske posude, ali samo ako se džem skuva odjednom i odmah prebaci u drugu posudu. Ako džem zadržite u aluminijumskoj posudi može da oksidira.

6) Skidajte penu tokom kuvanja. Ako je ostavite, gotov džem će imati kraći rok trajanja. Takođe će biti mirisniji i ukusniji.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.