NEĆETE VEROVATI KOG LIDERA IVANA ŽIGON DRŽI NA ZIDU: Kuća puna fotografija i USPOMENA, ali NJEGA niste očekivali
Ivana Žigon, Foto: Printscreen/Exkluziv

INTERESANTNO

NEĆETE VEROVATI KOG LIDERA IVANA ŽIGON DRŽI NA ZIDU: Kuća puna fotografija i USPOMENA, ali NJEGA niste očekivali

Ivana Žigon od oca je nasledila borbenost, dok je od majke Jelene rođenjem dobila lepotu, prefinjenost i šarm

Objavljeno:

Uspomene su najbolja stvar koju možemo da držimo u svom domu, ali neke stvari su vrlo zapanjujuće. Ne biste verovali, Ali ova poznata dama ima ovu personu na svom zidu!

Glumica Ivana Žigon čitavu deceniju nije stala na pozorišnu scenu Narodnog pozorišta, da bi se prošlog proleća vratila uz ovacije, sa predstavom “Iranska konferencija”.

Na pitanje gde je bila deset godina Ivana je, ne pokazujući ni malo ljutnje ili ogorčenosti, odgovorila:

Ivana Žigon
foto: Printscreen/Exkluziv

- Borila sam se na više frontova. Bilo je tu i bolesti i ozdravljenja, Bogu hvala. U pozorištu me je bilo na jedan dublji način. I moj otac je bio glumac i reditelj, a na režiju ga je navelo to što, nećete verovati, 35 godina nije pozvan da glumi na sceni. Od 1975, do svoje smrti, 2005. godine, nije glumio u pozorištu. I nije imao klasu, ne zato što nije želeo, nego zato što mu nisu dali. Ali, njega to nije moglo da spreči, kao ni mene.

Ivana Žigon od oca je nasledila borbenost, dok je od majke Jelene rođenjem dobila lepotu, prefinjenost i šarm. Jedna od najlepših glumica bivše Jugoslavije tokom karijere snimila je više od 50 filmova i 15 serija, a nakon njene smrti Ivana joj je u svom domu posvetila spomen-sobu.

Zidovi prostorije ispunjeni su fotografijama Jelene Žigon iz porodičnog albuma, kadrovima iz filmova u kojima je glumila, a tu se nalaze i brojna priznanja koja je dobila.

Ivana Žigon
foto: Printscreen/Exkluziv

Ekipi emisije “Ekskluziv”, kojoj je otvorila vrata doma, Ivana je poverila:

- Ovde je stajala gomila nepotrebnih stvari. Videli ste u brojnim emisijama kad se otvaraju garderoberi sa starom odećom, cipelama koje ne znamo kad ćemo da obujemo. Baš tužno, zar ne? E, pa tako je bilo i ovde. Brojne mamine i moje cipele, koje smo skupljale godinama sam podelila i rekla: “Hajde, Ivana, stavi ovde ono što je vredno. Sukobi se sa svim tim stvarima na pravi način.

Inače, teško je ne primetiti da se na vratima Ivaninog stana nalazi fotografija Vladimira Putina iz mlađih dana, što i ne treba da čudi ako se ima u vidu da je predsednica Društva srpsko-ruskog prijateljstva.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.