CRKVA TVRDI DA OVE STVARI IZ KUĆE PREDSTAVLJAJU ĐAVOLA I ZLO: Odmah ih izbacite, ne želite ih ni NEPRIJATELJU
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

CRKVA TVRDI DA OVE STVARI IZ KUĆE PREDSTAVLJAJU ĐAVOLA I ZLO: Odmah ih izbacite, ne želite ih ni NEPRIJATELJU

Ipak Biblija kaže nikakve zamke ne mogu da nas odbrane od loših snova već samo okretanje Hristu

Objavljeno: 13:25h

Ukoliko verujete u moć predmeta iz različitih kultura, bitno je da znate šta oni predstavljaju i kako crkva gleda na to, a onda možete doneti odluku da li su za vas i vaš dom ili ipak ne. Svoje gledište predstavio je nedavno ruski sveštenik Aleksandar Jermolin koji upozorava da "mogu da se dožive grozne stvari".

Hvatači snova postali su ukras popularan širom sveta, za ukrašavanje mreže koristi se drugo perje, kao i kristali, perlice, školjke...

Legenda kaže da jedna majka nije mogla da uspava svoje dete koje je stalno plakalo. Tada ju je mudra starica savetovala da napravi magični talisman koji će odneti sve loše snove, a beba će mirno spavati. Majka je isplela hvatač snova i postavila ga iznad detetovog kreveta. Te noći dete je počelo mirno da spava, a ova priča pročula se dalje pa su i druge žene počele da prave hvatače snova za svoju decu.

Hvatač snova, Dream catcher
foto: Profimedia

Sačinjen je od drvenog obruča koji je ispunjen imitacijom paukove mreže. Na dnu obruča nalaze se kožne trake koje vezuju perje. Oblik hvatača snova je uvek krug, jer predstavlja krug života, silu kao Sunce i Mesec koje putuju svakog dana i dana preko neba. Autentični hvataci snova su obično male veličine i imaju svete ukrase kao što su perje i perle.

Hvatači snova obično se nalaze oko vrata ili prozora, posebno dece, kako bi snimili sve snove. Tokom noći, dok osoba spava, dobri snovi prolaze kroz središnju rupu i preko perja se spustaju u san osobe, a losi snovi ostaju uhvaćeni u mrežu i spaljuju se snagom prvog jutarnjeg sunca.

Ipak Biblija kaže nikakve zamke ne mogu da nas odbrane od loših snova već samo okretanje Hristu.

- Postoji i mogućnost demonskog uzroka loših snova, ali uopšte, to se javlja samo ako se neko okreće okultnim ouijskim pločama, ritualima itd. Grozne stvari mogu da se dožive kao deo demonskog uticaja i uznemiravanja. Biblija ne nudi nikakva rešenja u vidu zamki ili drugih sredstava borbe, već smatra da je jedini način da se taj demonski uticaj zaustavi, okretanje Hristu, priznavanje greha i njegovo odbacivanje.

Jedan sveštenik izneo je jasan stav o hvataču snova.

- Često je dovoljno reći da to nije spojivo s pravoslavljem, jer ili ste pravoslavac ili paganin (okultista itd.). Ipak nekome ne bude ni to dovoljno pa je potrebno ispričati nešto o tome da je paganstvo u suštini klanjanje demonima i da je ta amajlija u vašoj kući – mali đavo. Niko ne želi u kući da ima nešto tako, zar ne - kaže sveštenik i dodaje:

- Ono što je najvažnije je da samo Bog svoja dobra daje besplatno, ona ne koštaju ništa, dok demoni zahtevaju plaćanje svojih "usluga" i za uzvrat traže ono najdragocenije što čovek ima- njegovu besmrtnu dušu, rekao je ruski sveštenik Aleksandar Jermolin upitan da objasni značenje amajlije turskog oka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media