recept
DOMAĆICE SA JUGA OTKRILE TAJNU JAGNJEĆE KAPAME: Čorbasto jelo puno MESA i SPANAĆA, LJUBAV na prvi GRIZ (RECEPT)
Ako ste ljubitelj mesa i spanaća ovo jelo će zaseniti vaša čula!
Ovo jelo se uvek priprema na proleće jer je tada sezona mlade jagnjetine i svežeg spanaća.
Sastojci:
- 1 kg jagnjećeg mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- nekoliko veza mladog luka
- 70 g brašna + 1 kašika
- 1 kg spanaća ili zelja
- 1 kašičica slatke crvene paprike
Priprema: Jagnjeće meso isecite na kockice, pa posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte sitno seckan crni i mleveni beli luk i promešajte, pa dodajte seckani mladi luk. Sipajte malo vode, poklopite i dinstajte još nekih pola sata. Spanać obarite, pa ocedite i isecite. Dodajte u meso, pa sipajte brašno (1 kašika) i slatku crvenu papriku. Promešajte i krčkajte još 15 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!