preukusno!
NIKAD UKUSNIJA PILETINA SA 4 VRSTE SIRA: Zbog ovog SASTOJKA je kremasta i NIJE TEŠKA za varenje (RECEPT)
Piletinu sa 4 vrste sira voli cela porodice, ovaj recept oduševiće sve, od najmlađih do najstarijih.
Ovo jelo služe u mnogim luksuznim restoranima i nije ga teško napraviti!
Sastojci:
- 4-5 bataka ili karabataka
- 1 kašičica origana
- 4-5 čenova belog luka
- 1/2 malog crnog luka
- 100 ml vode
- 250 ml pavlake za kuvanje
- malo svežeg bosiljka
- 50 g mocarele
- 50 g parmezana
- 50 g tvrdog sira
- 50 g gorgonzole
Priprema: U tiganj sipajte malo ulja, pa kada se zagreje dodajte meso. Posolite i pobiberite, pa pospite origanom. Zatim dodajte krupno sečeni beli luk. Dodajte i seckani crni luk, pa pržite dok meso i luk ne promene boju. Sipajte malo vode, pa dinstajte još 10-ak minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje, pa promešajte. Dodajte krupne komade sira i seckani bosiljak, pa ponovo promešajte. Krčkajte dok se sir ne otopi.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!