AKO VAM KUPOVNE JAGODE IMAJU UKUS DOMESTOSA I KISELE SU, TO ZNAČI OVO: Dvaput ćete RAZMISLITI kada čujete
Jagode, Foto: Emilija Jovanović

otkriveno

AKO VAM KUPOVNE JAGODE IMAJU UKUS DOMESTOSA I KISELE SU, TO ZNAČI OVO: Dvaput ćete RAZMISLITI kada čujete

Svaki put kada ih kupimo osetimo nalet sreće, sve do onog trenutka kada kod kuće otvaramo posudicu i zagrizemo jednu savršeno crvenu jagodu

Objavljeno: 13:41h

Većina ih nema ni ukusa ni mirisa zbog čega nam je svima prva pomisao "odakle su uopšte ove jagode?". S obzirom na loš kvalitet ovogodišnjih jagoda mnogo važnije pitanje od toga odakle su je ono kakve su i vrede li novca koji dajemo za njih.

Svaki put kada ih kupimo osetimo nalet sreće, sve do onog trenutka kada kod kuće otvaramo posudicu i zagrizemo jednu savršeno crvenu jagodu.

Onda usledi razočaranje. Većina ih nema ni ukusa ni mirisa zbog čega nam je svima prva pomisao "odakle su uopšte ove jagode?". S obzirom na loš kvalitet ovogodišnjih jagoda mnogo važnije pitanje od toga odakle su je ono kakve su i vrede li novca koji dajemo za njih.

"Izgledaju fenomenalno, odlično mirišu, ali im je ukus kombinacija tikve i domestosa. Jeo za vikend, pa ono, iz prve ruke", premećuje jedan od korisnika društvenih mreža.

Jagode
foto: RINA

Većina ljudi je prokomenatrisalo "naravno, to je ona uvozna plastika, a ne domaće jagode", ali ne.

Agroekonomista Milan Prostran objašnjava za Telegraf Biznis o čemu se radi.

"Sve vas razumem. I ja sam sada prvi put jeo jagode koje liče na prave jagode. Očigledno je da im je falilo sunca. Jagode koje su pod plastenicima ne mogu da prizvedu dovoljno šećera kao jagode na otvorenom polju", objašnjava on.

Ali, čak ni jagode koje rastu na otvorenom polju ove godine nisu zadovoljile kupce, i pored početne visoke cene. Zašto?

"Pre 15-ak dana su počele da dolaze jagode sa otvorenog, a pošto je čitav maj bio sa malo osunčanih dana, jasno je zašto nisu slatke. Ta slast se emituje preko sunčevih zraka. Evo, sada su duplo jeftinije nego na početku i napokon su malo slađe".

(Espreso/Alo/Telegraf biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.