ZA OVAJ DORUČAK SMO UBEĐENI DA JE ZDRAV I ZATO GA JEDEMO, A STRAŠNO GOJI: Dobićete nekoliko STOTINA...
Kajgana, Foto: Prinstcreen/Youtube/Martha Stewart

OBRATITE PAŽNJU

ZA OVAJ DORUČAK SMO UBEĐENI DA JE ZDRAV I ZATO GA JEDEMO, A STRAŠNO GOJI: Dobićete nekoliko STOTINA...

Kako piše eatthis, postoje namirnice za koje nikad ne bismo rekli da goje jer ih ubrajamo u zdrave. Među njima je omiljen doručak mnogima – kajgana

Objavljeno:

Stručnjaci za ishranu slažu se da je doručak najvažniji obrok u danu, ali nikako nije svejedno šta tada jedemo. Taj izbor može da znači i da li ćete željenu liniju uspeti da održavate ili ćete se pak gojiti – nesvesni u čemu je problem.

Kako piše eatthis, postoje namirnice za koje nikad ne bismo rekli da goje jer ih ubrajamo u zdrave. Među njima je omiljen doručak mnogima – kajgana.

Pre svega, stručnjaci podsećaju da jaja zaista jesu zdrava i jesu odlična opcija za sve koji bi da smršaju. Ona nas dugo drže sitima, odličan su izvor proteina, imaju malo kalorija i sadrže hranljive materije kojih nema u mnogim namirnicama.

Problem nastaje kada od jaja spremate kajganu – sa puterom ili sa mnogo ulja.

Kajgana
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

Ako u jaja, recimo, stavite putera i ne gledajući koliko ga zapravo dodajete, tako ćete za doručak pojesti nekoliko stotina kalorija više.

Nutricionisti kažu da se u praksi pokazalo da oni koji uvide to, lako posle izgube kilograme nakon što izbace puter.

Dakle, jaja ne treba isključiti iz ishrane, dovoljno je da pri pripremi tiganj samo malo naprskati uljem. Tako nećete preterati s kalorijama, a imaćete odličan doručak.

(Espreso/Zadovoljna.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.