paŽnja
RECEPT ZA NAJBOLJE PEČENE KROFNE: Ulja gotovo da i NEĆE BITI, a KUĆA ĆE MIRISATI DANIMA NA NJIH
Zato je varijanta ovog slatkog peciva iz rerne pogodna i za one koji pažljivije biraju način pripreme namirnica
Krofne su jedna od omiljenih poslastica mnogih. Recept za njih postoji u arhivi svake domaćice, a ono što čini da se ređe nađu na trpezama jeste velike količine ulja u kojoj se prže.
Zato je varijanta ovog slatkog peciva iz rerne pogodna i za one koji pažljivije biraju način pripreme namirnica.
Sastojci:
150 g brašna
250 ml mleka
3 jajeta
60 g magarina
1 kesica vanulin šećera
¼ šolje ulja
malo soli
Potrebno je:
Umutite brašno, mleko, jaja, so i vanilin šećer u testo poput onog za pripremu palačinki. Smesi dodajte istopljen maargarin.
Pripremite pleh za pečenje projica ili drugih peciva iz modli, pa u svako polje stavite kašićicu ulja (možete koristiti i dodatne količine rastopljenog margarina).
Testo sipajte do polovine modli.
Rernu zagrejte na 250 stepeni, pa pecite krofne oko 40 minuta.
Poslužite tople ili malo prohlađene, kako volite.
Možete ih servirati uz omiljeni džem, a vruće uz kuglu sladoleda.
Prijatno.
(Espreso/telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!