RECEPT IZ JUGOSLAVIJE ZA PASULJ SA BUTKICOM: Ukus je boli glava, ovakav još NISTE PROBALI
Pasulj, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

PREUKUSAN JE

RECEPT IZ JUGOSLAVIJE ZA PASULJ SA BUTKICOM: Ukus je boli glava, ovakav još NISTE PROBALI

Preukusno, ukusnije ne može

Objavljeno:

U nastavku vam donosimo najbolji recept za pasulj sa butkicom, ovakav se pravio samo u Jugoslaviji.

Sastav:

Pasulj… 500 gr

Butkica…1 kom

Crni luk…1 veća glavica

Beli luk…2 čena

Veza zeleni…1 kom

So, Vegeta (količina po ukusu)

Aleva paprika…1 kašičica

Brašno (količina po potrebi)

Priprema:

Noć pre kuvanja u dubljem sudu pasulj potopiti i ostaviti da prenoći. Sutradan isti procediti od vode i staviti u veći sud. Ponovo naliti vodom i pustiti da provri te na kraju ocediti.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Vratiti pasulj i dodati celu glavicu crnog luka, jedan čen belog luka, šargarepu i peršun isečen na kolutove te predhodno obarenu butkicu sečenu na manje komade. Naliti vodom i ostaviti da provri.

Dodati začine, smanjiti vatru i sve poklopiti, ostaviti da se kuva na tihoj vatri oko 3 h. Kada je pasulj mekan jelo je gotovo te dodati zapršku. Na ulju propržiti sitno seckan preostali beli luk, kašiku brašna i aleve paprike. Zaprškom preliti pasulj i pustiti još oko 10-tak minuta da se kuva na tihoj vatri. Prijatno sa Ukusom!

(Espreso/mojeukusno.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.