PREUKUSAN JE
RECEPT IZ JUGOSLAVIJE ZA PASULJ SA BUTKICOM: Ukus je boli glava, ovakav još NISTE PROBALI
Preukusno, ukusnije ne može
U nastavku vam donosimo najbolji recept za pasulj sa butkicom, ovakav se pravio samo u Jugoslaviji.
Sastav:
Pasulj… 500 gr
Butkica…1 kom
Crni luk…1 veća glavica
Beli luk…2 čena
Veza zeleni…1 kom
So, Vegeta (količina po ukusu)
Aleva paprika…1 kašičica
Brašno (količina po potrebi)
Priprema:
Noć pre kuvanja u dubljem sudu pasulj potopiti i ostaviti da prenoći. Sutradan isti procediti od vode i staviti u veći sud. Ponovo naliti vodom i pustiti da provri te na kraju ocediti.
Vratiti pasulj i dodati celu glavicu crnog luka, jedan čen belog luka, šargarepu i peršun isečen na kolutove te predhodno obarenu butkicu sečenu na manje komade. Naliti vodom i ostaviti da provri.
Dodati začine, smanjiti vatru i sve poklopiti, ostaviti da se kuva na tihoj vatri oko 3 h. Kada je pasulj mekan jelo je gotovo te dodati zapršku. Na ulju propržiti sitno seckan preostali beli luk, kašiku brašna i aleve paprike. Zaprškom preliti pasulj i pustiti još oko 10-tak minuta da se kuva na tihoj vatri. Prijatno sa Ukusom!
(Espreso/mojeukusno.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!