OD SADA ĆETE STALNO STAVLJATI 1 SASTOJAK U HLEB: Jedino to mu daje MEKOĆU, nema šanse da STE ZNALI
Hleb na dasci, Foto: Bakina kuhinja

zapamtite

OD SADA ĆETE STALNO STAVLJATI 1 SASTOJAK U HLEB: Jedino to mu daje MEKOĆU, nema šanse da STE ZNALI

Čim stavite jedan sastojak u testo baš takav ćete dobiti

Objavljeno:

Od domaćeg i mekanog hleba nema ništa ukusnije.

Čim stavite jedan sastojak u testo baš takav ćete dobiti.

Osladiće vam se toliko da ćete na kupovni zaboraviti.

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

Sastojci

Potrebno je:

500 g brašna

1/2 kocke kvasca

1 šolja jogurta

200 ml mlake vode

100 ml ulja

1 kašičica soli

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

1 kašičica šećera

malo susama

Priprema

Hleb
foto: Bakina kuhinja

U posudi u kojoj ćete mesiti, u mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer, promešati kratko da se otopi, dodati skoro svo brašno i so... Na kraju jogurt i ulje. Umesiti testo koje će biti malo ređe. Dodajte još malo brašna, tek da se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom 30-45 minuta. Da se bar udvostruči. Kratko premesiti i oblikovati hleb u plehu. Pokriti krpom i ostaviti još 15ak minuta. Za to vreme uključiti rernu na 210 stepeni, taman da se zagreje rerna. Premazati hleb sa malo pomešane vode i ulja i posuti susamom. Peći oko 35 minuta dok ne porumeni.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.