POGAČA MEKANA KAO PAMUK: Ovo su naše BAKE stavljale u TESTO a domaćice to danas PRESKAČU, ne pravite GREŠKU
Testo, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

preukusno!

POGAČA MEKANA KAO PAMUK: Ovo su naše BAKE stavljale u TESTO a domaćice to danas PRESKAČU, ne pravite GREŠKU

Ovaj ukus će vas vratiti u detinjstvo!

Objavljeno:

Ovako su naše bake pravile pogaču, probajte i vi!

Sastojci:

  • 340 g brašna
  • 180 ml vode
  • 1/2 kockice (20-25g) kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja

Za premazivanje pogače:

  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka

Za posipanje pogače:

  • semenke po želji
Pogača
foto: Bakina kuhinja

Priprema

  • U toploj vodi, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, jaje, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo prekriti providnom folijom i ostaviti da naraste. Naraslo testo podeliti na šest jednakih delova. Od svakog dela oblikovati loptice.
  • Loptice poređati u podmazanu posudu (ja sam koristila dublju posudu vel. 24cm). Svaku lopticu testa zaseći oštrim nožem u obliku krsta, premazati mešavinom žumanceta i mleka i posuti semenkama. Posudu sa testom prekriti providnom folijom i ostaviti da pogača naraste.
  • Rernu zagrejati na 200 stepeni. Staviti pogaču da se peče. Kada porumeni izvaditi je iz rerne i prebaciti na kuhinjsku krpu. Umotati pogaču da omekša.
00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.