ANĐEOSKE SUZE SU KOLAČ U KOJEM SE DAVILA CELA JUGOSLAVIJA: Naziv je dobio po ONOME što mu se POJAVI NA VRHU
Anđeoske suze, Foto: Printscreen/Youtube/Immer Appetitlich

probajte

ANĐEOSKE SUZE SU KOLAČ U KOJEM SE DAVILA CELA JUGOSLAVIJA: Naziv je dobio po ONOME što mu se POJAVI NA VRHU

Kada se ohladi, stavite je u frižider da se potpuno ohladi i da se na površini pojave kapi u vidu suza, po kojima je torta i dobila ime

Objavljeno:

Ovaj kolač sa sirom je specifičan po tome što mu se na vrhu pojave zlatne kapljice od kondenzacije kad se kolač ohladi, a koje se nazivaju "anđeoske suze".

Sastojci za koru:

330 g brašna

1/2 pakovanja margarina

50-60 ml mleka

1 jaje

1/2 praška za pecivo

75 g šećera

1 vanilija šećer

Za fil:

500 g mladog sira

1 veća čaša šećera

1 kašika griza

2 kašike kisele pavlake

1 vanilin šećer

3 žumanca

Za šam:

4 belanca

100 g šećera

3-4 kapi limunovog soka

Priprema:

Brašno prosejati i dodati sve suve sastojke, pa omekšali margarin. Uz postepeno dodavanje mlakog mleka umutiti glatko testo. Umotajte ga u najlonsku foliju i ostavite u frižideru pola sata. Sve sastojke za fil pomešajte u blenderu. Razvući koru i staviti u podmazan i brašnom posut kalup. Ivice testa malo podići prema zidovima kalupa da se fil ne bi razlio. Dodajte fil i pecite u zagrejanoj rerni oko 35 minuta. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, rasporediti po filu i vratiti u rernu na tačno 12 minuta. Treba se držati vremena da bi se na torti pojave "anđeoske suze". Izvadite kolač iz rerne i stavite u hladniju prostoriju. Kada se ohladi, stavite je u frižider da se potpuno ohladi i da se na površini pojave kapi u vidu suza, po kojima je torta i dobila ime.

(Espreso/Trpeza.alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.