GORDON REMZI OTKRIO TAJNU KAKO DA VAM SVINJETINA BUDE MEKANA I SOČNA: Domaćice, od sada ćete je samo OVAKO SPREMATI
Gordon Remzi, Foto: Printscreen YouTube/Hell's Kitchen

recept

GORDON REMZI OTKRIO TAJNU KAKO DA VAM SVINJETINA BUDE MEKANA I SOČNA: Domaćice, od sada ćete je samo OVAKO SPREMATI

Ako želite da napravite najukusniji ručak, koji će svi hvaliti, naš je predlog svinjsko meso po receptu Gordona Remzija

Objavljeno:

Čuveni kuvar, Gordon Remzi, je na svom YouTube kanalu otkrio kako da napravite svinjsko meso kao iz najboljih svetskih restorana i to sa manje od 10 minuta. Ovo je odlično jelo, pogotovo ako ste u žurbi, a preko milion ljudi je oduševljeno. Ispržite svinjsko meso, a poslužite sa prženom pršutom i povrćem.

Neverovatno ukusno i jednostavno, a kada jednom probate, stalno ćete se vraćati. Gordon je otkrio da se tajna fantastičnog ukusa svinjskog mesa krije u dodavanju belog luka. On ga čini pikantnijim i daje mu blagu hrskavost.

Svinjetina
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Sastojci:

4-5 šnicli svinjskog filea

par šnita pršute

1 manji ljubičasti luk

200 g kukuruza

par komada čeri paradajza

1 kašičica tucane paprike

malo maslinovog ulja

150 g bebi spanaća

šaka svežeg bosiljka

beli luk u prahu malo putera

1-2 kašike sirćeta

Svinjsko meso, Meso, Prženje mesa
foto: Printscreen Youtube/Dozus Cook

Priprema:

U suv tiganj, koji ste malo posolili, dodajte kukuruz i ljubičasti luk isečen na rebarca. Dok se povrće peče, u drugi tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte meso koje ste prethodno dobro posolili i pobiberili, kao i bogato posuli belim lukom u prahu. Stavite meso u tiganj, dodajte malo putera i ne okrećite dok se jedna strana ne isprži.

Okrenite sa druge strane, pa ispržite i nju. Kada su kukuruz i luk lepo prepečeni, dodajte malo maslinovog ulja, kao i kašičicu do dve maslinovog ulja koji ste pomešali sa tucanom paprikom, a zatim dodajte i čeri paradajz koji ste isekli na polovine. Izvadite meso iz tiganja i stavite ga na tanjir sa ubrusom, da se ocedi.

U gotovo povrće dodajte spanać i bosiljak, pa prelijte sirćetom i maslinovim uljem i promešajte. Sklonite povrće sa šporeta, pa tiganj u kojem je bilo meso očistite, i ponovo sipajte maslinovo ulje. Stavite pršutu i pržite je po 15 sekundi sa obe strane. U tanjiru servirajte povrće, preko stavite prženu pršutu, a onda i parče mesa. Ako želite preko dodajte još malo povrća i pršute.

Majke i snajke

00:49

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.