na kašiku
RECEPT ZA STARINSKU KISELU ČORBU KOJU SVI VOLE: 1 SASTOJAK daje POSEBAN ukus
Beogradski recept za paradajz čorbu sa kostima će vas oduševiti
Paradajz čorba sa kostima se nekada stalno pripremala i bila je pravi specijalitet, ali danas su Srbi zaboravili na ovaj recept. Pravi se zaista jednostavno i na brzinu, a ova starinska beogradska paradajz čorba će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Pripremite sastojke koji nisu skupi i iznenadite ukućane odličnim jelom. Umesto kostiju možete da koristite i krmenadle.
Sastojci:
500 g svežih svinjskih kostiju (može i krmenadla)
1 crni luk
1 veza zeleni (paškanat, šargarepa, peršun)
5-6 zrna bibera
1 lovorov list
150 ml domaćeg paradajz sosa
1 šolja pirinča
1 kašika brašna
1 kašičica slatke mlevene paprike
Priprema:
U šerpi propržite rendani crni luk, pa dodajte kosti. Prelijte vodom i ostavite da se kuva. Ako je potrebno posle nekog vremena dodajte još vode. Zatim dodajte seckanu vezu zeleni, sem peršuna, začinite suvim začinom, biberom, lovorovim listom i sipajte paradajz sos.
Kuvajte dok šargarepa ne omekša, a ako je previše kisela dodajte kašičicu šećera. Pomešajte mlevenu papriku i brašno sa vodom, tako da nema grudvica i sipajte u čorbu. Dodajte i pirinač, sipajte čašu vode i kuvajte još 10 minuta. Na kraju izvadite meso i dodajte seckani peršun.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!