RECEPT ZA SRPSKE LAZANJE SA SPANAĆEM ZALUDEO JE DOMAĆICE: Inalijansko jelo na NAŠ NAČIN koje će SVAKO VOLETI
Lazanje sa spanaćem, Foto: PRINTSCREEN/YT/ NATASHAS KITCHEN

ukusno

RECEPT ZA SRPSKE LAZANJE SA SPANAĆEM ZALUDEO JE DOMAĆICE: Inalijansko jelo na NAŠ NAČIN koje će SVAKO VOLETI

Lazanje se lako spremaju, a odličan su predlog za ručak

Objavljeno:

Lazanje spadaju u čuvena italijanska jela, a prave se sa bešamel i bolonjeze sosom. Ako želite malo da promenite ovo popularno jelo, mi vam predlažemo da napravite lazanje sa piletinom, spanaćem i nekoliko vrsta sira.

Jednako su ukusne kao i originalne, a priprema je toliko jednostavna da uspeva i početnicima u kuhinji.

Lazanje
foto: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh

Sastojci:

9 kora za lazanje

900 g belog mesa

1 kašika maslinovog ulja

1 crni luk

4 kašike neslanog putera

75 g brašna

300 ml pilećeg bujona

150 ml pavlake za kuvanje

150 ml mleka

150 g spanaća

3 čena belog luka

Lazanje
foto: Printscreen/youtube/MilinKuvar

Za sos od sira:

15 oz ricotta

1 jaje

1/4 šolje peršuna

1/4 šolje parmezana

3 šolje mocarela sira

Priprema:

Kore za lazanje skuvajte al dente, pa procedite, a onda prelijte hladnom vodom i ostavite sa strane. Piletinu skuvajte ili propržite, pa isecite sitno. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte puter i kada se istopi dodajte i brašno.

Lazanje
foto: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh

Mešajte dok brašno ne dobije zlatnu boju, pa sipajte bujon, mleko i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite. Kuvajte još par minuta, pa dodajte mleveni beli luk i seckani spanać. Promešajte i posle 2 minuta sklonite sa šporeta. U drugoj posudi umutite rikotu, rendanu mocarelu i parmezan. Dodajte seckani peršun i lepo sjedinite. Odvojite malo sa strane.

U posudu u kojoj ćete peći sipajte malo sosa sa spanaćem, pa poređajte 3 kore za lazanje da pokriju dno, a zatim sipajte pola smese sa sirom, poređajte pola količine piletine, a onda sipajte trećinu sosa sa spanaćem. Preko stavite još 3 kore, pa ponovite. Premažite drugu polovinu smese sa sirom, pospite drugom polovinom belog mesa i premažite još trećinom sosa od spanaća.

Poređajte poslednje 3 kore, pa sipajte sos od spanaća, a preko premažite sos od sira koji ste odvojili sa strane. Ubodite čačkalice i prekrijte providnom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 45 minuta, a onda skinite foliju i pecite još 2-3 minuta. Ostavite da odmori 10 minuta, pa secite.

Majke i snajke:

00:49

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.