BAŠTOVAN OTKRIO KOJE CVEĆE TERA KOMARCE I MOŽE SVUDA DA RASTE: Zasadite ga i bićete šokirani MIRISOM I REZULTATOM
Cveće, Foto: Printscreen/Instagram/eljardindecoty

paŽnja

BAŠTOVAN OTKRIO KOJE CVEĆE TERA KOMARCE I MOŽE SVUDA DA RASTE: Zasadite ga i bićete šokirani MIRISOM I REZULTATOM

Baštovan otkriva koje cveće je idelano za sunčanu terasu, a koje za hladovinu!

Objavljeno:

Ljubitelji cveća i oni koji vole svoju terasu ili dvorište da ukrase cvetnim i šarenim biljkama, već uveliko su počeli sa sadnjom. Ukoliko još niste, prema rečima poznatog baštovana Dejana Dragičevića, još uvek nije kasno.

U zavisnosti da li vam je terasa sa sunčane strane, ili ipak većinu dana zahvata hladovinu, možete da se odlučite i na različite vrste cveća. Evo koje cveće "voli" sunce, a koje hlad.

Cveće za sunce

Prema rečima ovog baštovana kojeg na društvenim mrežama prati više od 70 hiljada ljudi, cveće savršeno za sunce jeste: viseća muškatla, maleni prkos i "SunPatiens" koji cveta od maja do oktobra i nimalo mu ne smetaju visoke temperature. Za razliku od "SunPatiensa", njegov bliski rođak "Impatines" obožava hladovinu. Na prvi pogled veoma su slični, a razlikuje ih veličina cvetova. Dok "Imaptiens" ima krupnije ciklama cvetove, "SunPatiens" ima nešto sitnije.

Cveće za hladovinu

Cveće, Vinka
foto: Printscreen/Youtube/ Moj svet biljaka

Ako imate terasu koja nema dovoljno sunčanih sati, baštovan Dejan savetuje nekoliko biljaka cvetnica za hladovinu. To su:

"Impatiens", "Lepi Jova" (koji cveta tokom celog leta), "Fuksija" (minđušica), šarena koprivica, ukrasna detelina i tamjanika - biljka koja prelepo miriše i tera komarce, može da bude i na suncu i u prošaranoj hladovini. Takođe, i muškatle su idealne za prošaranu hladovinu (kombinaciju sunčevih zraka i senke). Evo koje još:

begonija

astilbe

brunera

hortenzija (niska)

dicentra

geranijum

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.