NAJJEFTINIJA PRIORDNA PRIHRANA ZA CVEĆE IZ VAŠE KUHINJE: Uz OVA 2 sastojka BUJAĆE kao LUDO
Cveće, Foto: Subotica živi

bujno i zdravo

NAJJEFTINIJA PRIORDNA PRIHRANA ZA CVEĆE IZ VAŠE KUHINJE: Uz OVA 2 sastojka BUJAĆE kao LUDO

Odgovarajuća prihrana je veoma važan deo pravilne nege svake vrste

Objavljeno:

Proleće je period kada se biljke posebno razvijaju i rastu, ali im je posle duge zime i boravka u zatvorenom prostoru, potrebno omogućiti i adekvatnu prihranu. Biljkama su potrebni određeni vitamini i minerali kako bi se razvijale, listale i cvetale.

Odgovarajuća prihrana je veoma važan deo pravilne nege svake vrste. U ovom tekstu bavićemo se organskom prihranom ili đubrivom, odnosno snadbevanje biljaka važnim materijama preko prirodnih sastojaka biljnog i životinjskog porekla.

Cveće
foto: Subotica živi

Donosimo vam jednostavan recept za prihranu sobnog cveća, ali je možete primentii i na muškatle, petunije i drugo cveće koje ukrašava vaše dvorište i balkon, kao i na ruže.

Banana
foto: Printscreen/youtube/Kaleb Lechowski

Potrebna su vam dva satojka koja verovatno često imate u svojoj kući - kora od banane i ljuska od jajeta. Uzmite jednu koru i ljuske od dva jajeta, ubacite u blender sa malo vode i miksajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Ovo prirodno đubrivo sipajte u flašu, a u ostatak flaše dodajte vodu. Promućkajte i sa dobijenom tečnosti zalijte biljke. Pored biljaka kojima treba oporavak, ovim rastvorom možete počastiti i zdravo cveće, koje će postati raskošnije i bujnije.

Ljuska od jaja, Jaja, Kuvana jaja, Ljuska
foto: Profimedia

Kora banane sadrži fosfor koji pozitivno utiče na cvetanje biljke, kalijum koji podstiče rast i razvoj i kalcijum koji jača biljku. Ljuske jajeta su takođe izuzetno bogate kalcijumom, a sadrže i magnezijum, fosfor, kalijum i natrijum - pozitivno deluju na kvalitet zemljišta i podstiču rast biljaka.

Cveće pokreće razvoj seoskog turizma:

00:50

Cveće pokreće razvoj seoskog turizma

(Espreso/ Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.