MED JE ZDRAV, ALI MALO KO ZNA DA SE MOŽE KORISTITI I ZA OVO: Kada čujete koliko je ZDRAVO, ponavljaćete NON STOP
Med, Foto: RINA

OBRATITE PAŽNJU

MED JE ZDRAV, ALI MALO KO ZNA DA SE MOŽE KORISTITI I ZA OVO: Kada čujete koliko je ZDRAVO, ponavljaćete NON STOP

Kašiku meda lagano nanesite na lice, utrljajte u kožu i ostavite da stoji oko 15 minuta. Masku zatim isperite toplom vodom

Objavljeno:

Med je odličan prirodni sastojak od kog se mogu napraviti efikasni domaći kozmetički proizvodi.

Efikasne kozmetičke proizvode od meda možete i sami napraviti kod kuće, u svojoj kuhinji.

Hidrantne maske od meda

Pun antioksidanasa koji su dobri za bore i kožu, med na kožu deluje antiupalno i pročišćavajuće. On i hidrira kožu. Za masku za lice koja će sigurno dobro delovati na vašu kožu potreban vam je samo med.

Kašiku meda lagano nanesite na lice, utrljajte u kožu i ostavite da stoji oko 15 minuta. Masku zatim isperite toplom vodom.

Bogatiju varijantu ove maske dobićete ako pomešate med sa žumancem. Nanesite je na čistu kožu. Nakon 15 - 20 minuta isperite lice.

Piling za telo od meda i badema

Borov med, Med
foto: Printscreen/youtube/kuhajipeci

Ovaj domaći piling idealan je za telo! Tekstura mlevenih badema skida mrtve ćelije sa kože, a bademi i med je hidriraju.

Pomešajte dve kašike mlevenih badema badema i dve kašike meda da se dobije pasta. Utrljajte u lice kružnim pokretima i zatim sperite toplom vodom.

Losion za kožu od meda

Ako osećate da vam je koža suva, pomešajte kašiku meda sa kašičicom maslinovog ulja i malo limunovog soka. (Limun je, poznato je, prirodni posvetljivač kože) Nanesite ovaj losion na delove kože lica i tela koji su posebno suvi. Ostavite losion da deluje 20 minuta, a zatim ga obrišite toplom krpom.

Sredstvo za ispiranje od meda za povećanje sjaja kose

Kosa
foto: Profimedia

Postoje dve mogućnosti. Prva je da u jedan litar tople vode razmutite kašiku meda. Isperite kosu nakon šamponiranja, ostavite vodu sa medom na kosi. Nakon što odstavite da odstoji, isperite kosu.

Druga opcija je da pomešaje jednu kašičicu meda sa pet šoljica tople vode. Isperite kosu i zatim ostavite med da deluje. Zatim isperite kosu, osušite je i oblikujte kao i obično.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.