OVAJ HILANDARSKI KOLAČ SE UVEK PRAVI U POSNOJ VERZIJI: Nema mu PREMCA, ko god je PROBAO nije zažalio
Hilandarski kolač, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Духовник Библиотека

preporuka

OVAJ HILANDARSKI KOLAČ SE UVEK PRAVI U POSNOJ VERZIJI: Nema mu PREMCA, ko god je PROBAO nije zažalio

Pecite na 180 stepeni oko pola sata. Kad se kolač ohladi, napravite glazuru.

Objavljeno:

Kolač od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kući može da bude spasonosno rešenje kad vam se iznenada najave gosti ili kad poželite nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu. Hilandarski kolač jedan je od takvih recepata.

Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.

Sastojci:

10 kašika šećera

5 kašika džema (najbolje od kajsija)

kesica cimeta

kesica praška za pecivo

500 g brašna

250 ml vode

malo seckanih i mlevenih oraha

malo suvog grožđa

2 jabuke

100 g posne čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Umutite šećer sa džemom, dodajte cimet, vodu, izrendane jabuke, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite varjačom. Na kraju dodajte orahe i suvo grožđe, još jednom promešajte, pa smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom.

Pecite na 180 stepeni oko pola sata. Kad se kolač ohladi, napravite glazuru.

U šerpicu sipajte dve kašike ulja i izlomljenu čokoladu za kuvanje, pa zagrevajte na tihoj vatri i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Vruću glazuru sipajte preko ohlađenog kolača, sačekajte da se stegne, pa secite na kocke i služite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.