STAVITE OVO U ZEMLJU I GLEDAJTE ČUDO: Cveće će vam BUJATI kao ludo, za par nedelja imaćete BOTANIČKU BAŠTU
Cveće, Foto: Subotica živi

CVEĆE NIKAD LEPŠE

STAVITE OVO U ZEMLJU I GLEDAJTE ČUDO: Cveće će vam BUJATI kao ludo, za par nedelja imaćete BOTANIČKU BAŠTU

Ovaj trik za rast cveća je vrlo jednostavan sve što bi trebalo da uradite jeste da stavite u saksiju sa cvećem smao jednu stvar.

Objavljeno:

Da bi vam cveće raslo kao iz vode potrebno je da ubacite jednu stvar u zemlju i da gledate čudo!

Svaki dom izgleda mnogo lepše kada je dekorisan saksijskim cvećem. I mada mnogi najčešće ove posude sa biljem stavljaju na prozorsku dasku, ipak postoje vrste kojima ovo nesto nikako ne prija. Posledica je da ne mogu da rastu, ne cvetaju, pa čak i uginu iako ih redovno zalivate.

Za većinu žena (i mučkaraca) koji vole da se bave cvećem, prekopavanje zemlje (što je neophodno s vremena na vreme), najgora je opcija. Svi bi voleli da sadnicu posade i kasnije samo zalivaju i to u određeno vreme, kada je najefikasnije.

Stručnjaci preporučuju da prilikom sledećeg presađivanja cveća jednostavno zamenite običnu zemlju kokosovim supstratom, tj.osušenom i presovanom korom kokosa. Ne da ćete samo "poštedeti" manikir prljavštine, već ćete i pomoći biljkama da bolje rastu i budu bujnije.

Kokos
foto: Profimedia

Šta je kokosov supstrat?

Kokosov supstrat se sastoji od različito mlevenih ljuski oraha, obično kompriesovanih u brikete, pločice, tablete i druge oblike.

Koristi kokosove kore

Kora kokosa sadrži prirodne antiseptike koji će zaštititi cveće od mnogih bolesti. Takođe je veoma cenjena zbog svoje sposobnosti da zadržava vodu i prenosi kiseonik do korena. A ovo je ključno za aktivan razvoj i formiranje pupoljaka bilo koje vrste biljaka, navode stručnjaci na portalu "Worl Of Tricks".

00:07

Karleuša rešila misteriju: Evo ko joj je poslao cveće

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.